jenő
pazs
2014. január 20. hétfő, 14:02
Összefoglalom a kis erdélyi életmód-receptet arról, hogy mit hogyan kell tenni a boldogsághoz nekünk, nőknek. Egyes elsőben írom az életszerűség kedvéért.

"Mert tanulnom kell, jól kell tanulnom, legyek ösztöndíjas az egyetemen, hogy legalább én ne kerüljek sokba szegény szüleimnek. Találjak gyorsan állást, ne legyek olyan válogatós, legyen biztos munkám, mielőtt majd szülnöm kell. Becsüljem meg Jenőt, jóravaló fiú, mindent megtesz értem, autón visz moziba, tizenegyre hazahoz. Elfogad. Aztán persze vigyázzak magamra. Ne egyek annyit, még véletlenül meg találok hízni, mielőtt férjhez mennék.
Akarjak hamar gyereket szülni, ha már férjhez mentem, mert másként minek mentem férjhez? Gondolhatnék szegény Jenő szüleire, felettük is lassan eljár az idő. Szüljek már egy unokát nekik. Szüljek már egy fiút is Jenőnek, legyen, akivel focimeccsre járjon, a kicsinek is testvér kell, mindjárt kétéves. Legyen meg a két gyerek. (Se egy, se három ne legyen, nem úgy kell azt, úgy nem lehet boldognak lenni.) Fogyjak le hamar, a szomszéd Katikán meg sem látszik a szülés, Jenő a laposhasúakat szereti. Ha lefogyok, milyen szép család leszünk."

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.