11 évig tartotta bezárva egy betonbunkerben epilepsziás lányát egy férfi

Nem valószínű, hogy ő nyeri el az évtized édesapja címet.

Hirdetés

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy férfit, miután kiderült, hogy a most 42 esztendős epilepsziás lányát 11 évig tartotta bezárva egy  betonbunkerben, Prahova megye egyik elszigetelt részén. A 70 éves Nicolae Manolache teljes elzártságban tartotta a lányát, aki betegsége ellenére még orvosi ellátást sem kapott.

A bunker inkább raktárknak nézett ki belülről, a nő számára egy kanapé, egy büdös hőtőszekrény, és egy bádogvödörből rögtönzött latrina szolgáltatta az „összkomfortot”.

Emlékeznek még a Kampusch-ügyre? Az osztrák Natascha Kampuscht 1998-ban, tízéves korában rabolta el Wolfgang Přiklopil, majd 8 éven keresztül egy föld alatti betonpincében tartotta fogva. A mostani eset ilyen szempontból hasonlít az akkorira, nem lenne csoda, ha ugyancsak nagy sajtóvisszhangot kapna, főleg, hogy még hosszabb ideig tartott a sanyarú fogság.

Nicolae Manolache – aki 2002-ben tért vissza Amerikából Jugureni községbe – elismerte, hogy bezárva tartotta a lányát, de azzal mentegetőzött, hogy a lány hajlamos volt elkóborolni az erdőbe, ahol esetleg baja eshetett volna. Az embertelen körülményekre már nem tudott magyarázatot adni, mint ahogy arra sem, miért nem biztosított neki orvosi ellátást.

Hirdetés

A bunkert egyébként véletlenül fedezte fel egy helyi rendőr, így bukott le Manolache.

Az áldozattal a nyomozók nem tudtak koherens beszélgetést folytatni, a legtöbb kérdésre a „nem tudom”, vagy a „nem hiszem” választ adta, de azt határozottan tagadta, hogy apja is vele élt volna a bunkerben, ahogy azt Nicolae Manolache megpróbálta elhitetni a rendőrökkel. Manolache korábban mindenkinek azt hazudta, hogy a lánya még mindig Amerikában van, holott már 2011 óta tartotta bezárva a betonbörtönében.

Hirdetés