Végre megszavazták: kapnak egy csinos havi bérpótlékot a pedagógusok

Veszélyességi pótlék, szükségállapot és vészhelyzet idején jár. Megérdemlik!

Hirdetés

Döntéshozó kamaraként kedden elfogadta a képviselőház azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében a óvodai és iskolai pedagógusok és az oktatási intézmények kisegítő személyzete havi veszélyességi pótlékot kap a szükségállapot és a vészhelyzet teljes ideje alatt.

Ha a törvény életbe lép – ehhez az államfőnek is alá kell írnia –, a pedagógusok havi 2000, az iskolai kisegítő személyzet pedig 1500 lej plusz juttatást kap majd, amíg csak rendkívüli állapot van az országban a járvány miatt. Az összeget annak függvényében állapítják meg, hogy az érintettek mennyi időt töltenek munkaidejükből az iskolában, óvodában.

A szocdem szenátorok, köztük a PSD elnöke, Marcel Ciolacu által szignált tervezetet még a helyhatósági választások előtti héten, valószínűleg kampányfogásként dobták be, a PSD-többségű szenátus pedig sürgősségi eljárásban el is fogadta azt szeptember 21-én.

A tervezetet most a képviselők is megszavazták 158 támogató és egyetlen ellenszavazattal, 77 tartózkodás mellett.

Persze az jó kérdés, hogy miből fogja ezt a kormány finanszírozni, Orban ugyanis már a tervezet hírére két kézzel fogta a fejét annak idején.

Hirdetés