Miért nem jó, ha autóval rástartolunk, például a Rétyi-tó jegére?

Mert a józan tapasztalat azt mondja: egy ember sokkal könnyebb, mint egy ember meg egy autó.

Hirdetés

Valószínűleg nem tudta, vagy nem akarta tudni a fenti alapvető empirikus tényt az a Kovászna megyei polgár, aki vasárnap furikázott a Sepsiszentgyörgy közelében található, sokak által kedvelt kirándulóhelyként is ismert Rétyi-tó partján és feltehetően eszébe jutott, milyen jó lenne egyet vagánykodni, pörögni a járgánnyal a tó befagyott felszínén.

Nagyon is el tudjuk képzelni (bár erre nincs bizonyítékunk), hogy az illető előbb szépen rásétált a tó jegére, hogy megnézze, elég vastag-e. És azt tapasztalta, hogy bizony, elég vastag, hiszen őt magát milyen szépen elbírja.

Nosza, beugrott a kocsiba, aztán eresszed, neki a tónak. Mert vagánykodni jó! Azonban, sajnos, itt lépett közbe a fizika meg a nehézkedés. Röviden: a jég nem bírta meg a vagány sofőr és a gépkocsi együttes tömegét és egy reccsenés-szerű sóhajjal beszakadt.

Hála Istennek, a vakmerő polgárnak nem esett baja. Azon túl, hogy a helyszínre érkező rendőrségtől kapott egy 1000 lejes bírságot. Hogy meg ne fázzon.

Hirdetés

Az autó viszont nem úszta meg ilyen olcsón. Ugyan megpróbálkoztak a mentéssel, de a gyorsan leszálló est miatt nem sikerült az akció, ezért hétfőn folytatják.

Drukkolunk és reméljük, mindenki tanult az esetből.

Hirdetés