Osztották az észt
Szerző: Boros Miklós
2018. október 16. kedd, 08:51
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.

A görögök ellen mindkét meccsen jól záró, kevés helyzetet engedő magyar védelem helyzetet sokaságát ajándékozta az első három meccsén gólt sem szerző észt válogatottnak, így aztán az első, majd a második félidőben is futnia kellett az eredmény után. Hogy nem lett csúfos vereség a vége, azt a kaotikus, mindkét oldalon leginkább a zavarosban halászó focit hozó meccs első észt védelmi bakiját kihasználó Nagy Dominiknak, majd a második félidőben két magyar szöglet után is betaláló Szalai Ádámnak volt köszönhető – a csapatkapitány azonban győzelem helyett csak gólokkal ünnepelhette ötvenedik válogatottságát. A szerencse is mindkét oldalon szerepet játszott a találatokban: a második hazai gól egy Pátkai lábán megpattanó beadásból hullott a magyar kapuba, Szalai fejesét pedig az észt cserekapus, Sergei Lepmets védte be. Utóbbi 2011 és 2013 között éppen a román élvonalban védett (a Temesvári Poli, a Concordia Chiajna, majd a Ceahlăul játékosa volt), az FC Hermannstadt középpályása, Ilja Antonov pedig végigjátszotta a találkozót. Ezzel szemben magyar oldalon Lang Ádám, a Kolozsvári CFR védője nem lépett pályára.  

„Három nappal ezelőtt remek védekezéssel játszottunk, ezúttal viszont háromszor is gólt kaptunk az észt együttestől, ami elsőre nehezen érthető. Második átgondolásra azonban az edzőé a felelősség, és én vállalom ezt. A fő probléma a védők közötti távolság volt. Az, amit gyakoroltunk, lényegesen különbözik attól, amit ma láttam a pályán. Eszerint a játékosok nem voltak elég felkészültek, vagy nem koncentráltak úgy, ahogy kellett volna. Magasan ma teljesített legrosszabbul a védelem az eddigi mérkőzéseink alatt” – mondta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki a kritika mellett pozitívan értékelte, hogy csapata hátrányban jól reagált a nyomásra.

Mivel a csoport másik mérkőzésen a finnek negyedik meccsüket is kapott gól nélkül nyerték meg, a magyar válogatott számára elúszott a csoportgyőzelem és a feljutás esélye. Rossi csapata novemberben két hazai mérkőzéssel, 15-én az észtek és 18-án a finnek ellen zárja a sorozatot.

UEFA Nemzetek Ligája, 4. forduló:
C osztály, 2. csoport: Észtország–Magyarország 3-3 (Luts 20., Pikk 69., Anier 79., illetve Nagy D. 24., Szalai 54., 81.), Finnország–Görögország 2-0 (Soiri 46., Kamara 89.).
Az állás: 1. Finnország 12 pont, 2. Görögország 6, 3. Magyarország 4, 4. Észtország 1.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28510
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Mit nyer és mit veszít Románia a Budapesttel kötött szövetséggel? Sokat nem, mondják az elemzők. Mert Romániában, ugye, nem Orbán Viktor a miniszterelnök.
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!
Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Több ezren mentek el a székely nagygyűlésre.
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.
A képviselő kapuja és garázsajtója bánta a parlamenti fügét. De rájár a rúd a #rezist mozgalomra is.
Egy román származású holland írónő ásta elő egy névtelen levél nyomán. Mégsem égették el a zsákmányt?
Az Erdélyi Református Egyházkerület 45. püspökének gyászszertartását a Farkas utcai református templomban tartották.
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A vallásügyi államtitkárság adataiból kiderül, az elmúlt harminc évben mennyi közpénz ment az egyházaknak. Sok.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.