Köszöni, megvan
papmeli
2018. szeptember 14. péntek, 13:33
Nála már csak a nyugdíjba vonult államfőket jutalmazzák jobban.

Hiába Románia az egyik legszegényebb tagállam az Európai Unióban, európai szinten egy romániai férfi kapja a legnagyobb állami nyugdíjat: nettó 51.334 lejt. Miközben a romániai átlagnyugdíj 1100 lej körül mozog.

A román gazdasági sajtó szerint Gheorghe Bălăşoiu volt Argeş megyei főügyész és a Colibaşi-i börtön volt vezetője tavaly augusztusban 34.700 lejes nyugdíjat kapott kézbe. Ez a nyugdíjemeléssel tovább nőtt. Idén augusztusban már 51.334 lejt vehetett át a postástól, papíron 56.816 lej. Tíz hónap alatt 16.634 lejjel, havi 1.663,4 lejjel nőtt a nyugdíja.

A Realitatea Financiară úgy tudja, ezzel az összeggel európai szinten Bălăşoiu a legnagyobb állami nyugdíjban részesülő személy, aki nem töltött be magas rangú állami tisztségviselői tisztséget. Nála ugyanis csak a nyugalomba vonult volt államfők javadalmazása nagyobb.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28142
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.