A Wesselényi utca és a Magyar utca sarka random kolozsvári tüntetésen | Fotó: Szabó Tünde
Szép új világ
szabot
2018. július 11. szerda, 19:46
Meg a Wesselényi utca és a környező kisebb utcák. Újranyitják a kolozsvári képzelődési központot, lehet közvitázni.

Kolozsvár önkormányzata új közvita-sorozatot indít egyes belvárosi utcák rehabilitációja előtt: a városvezetést tényleg érdekli, mit gondolnak a kolozsváriak arról, hogyan nézzen ki és milyen funkciót kapjon a Magyar utca, a Wesselényi utca és az ebből nyíló kisebb utcácskák.

Az ilyen ötletelések lefolytatására létrehozott Civil Innovációs Központ három nyilvános beszélgetést rendez a közeljövőben:

  • július 17-én, kedden 17 órától a a sétatéri Kaszinó épületében a Wesselényi (Regele Ferdinand) utca, a Wesselényi utcából a volt telefonpalotához vezető Kornis utca, az innen a Mátyás szülőházához vezető Bocskai (Sextil Pușcariu) utca kerül terítékre, valamint a Central áruház mellől nyíló, íves Szappanyos (Tipografiei) utca közepén a Tűzoltó-toronnyal;
  • július 26-án, csütörtökön 17 órától szintén a Kaszinó épületében a Magyar utca (Bulevardul 21 decembrie 1989) rehabilitációja lesz a téma;
  • augusztus 7-én, kedden 17 órától a beszélgetést áthelyezik a Mărăști lakónegyedbe, a Szalay (Molnar Piuariu) utcába, ahol arról lehet vitatkozni majd, hogy az a környék hogyan mutasson a jövőben.
A nyilvános beszélgetésekre nemcsak urbanisztikai szakembereket várnak, hanem az illető környék és az egész város lakóit, akik bele szeretnének szólni a város gondjainak megoldásába. A kolozsvári városháza a Civil Innovációs Központot az ötletelés és az együttműködés új formáinak kísérleti terepeként reklámozza, hasonló beszélgetéseket korábban a Farkas utcáról, illetve a Béke (Lucian Blaga) térről és környékéről rendezett.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27336
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?