Utcára vonulhat a PSD

A szociáldemokrata vezér legalábbis ezt nyilatkozta. Hogy miért tüntetnének, még nem tudják. De megbeszélik.
Hirdetés

Újságírói kérdésre Liviu Dragnea PSD-elnök csütörtök este azt nyilatkozta: a párton belül azt javasolták, szervezzenek tüntetést, és ezúttal a maga részéről nem ellenzi az ötletet. Mihai Tudose kormányfő, aki történetesen a pártelnök társaságában volt, szintén nem mondod nemet.

Dragnea hozzátette: a pénteki napon megbeszélik a dolgot a PSD végrehajtó bizottságának gyűlésén, mert ha az ember tüntetést szervez, akkor jó, ha tudja, miért is vonul ki az utcára. A maga részéről több indokot is fel tudna hozni, de természetesen a pártnak kell eldöntenie, mi less, hogy less, miért lesz.

A párton belül már többször is felmerült az ötlet (például Codrin Ștefănescu és Liviu Pleșoianu részéről), hogy szervezzenek ellentüntetést, amellyel ellensúlyoznák a kormányellenes tömegmegmozdulásokat. Korábban Liviu Dragnea ellenezte az ötletet. Ám most, hogy a szociáldemokrata pártvezér ismét a korrupcióellenes ügyészség (DNA) elé került, egy újabb korrupciós ügyben, úgy tűnik, Dragnea úr már nem ellenkezik annyira.

Hirdetés