Miorica
csubakka
2017. szeptember 26. kedd, 15:30
Drámaian lecsökkent a sertések száma, a birkaállomány rekordokat dönt.

Látványos növekedésnek indult Hargita megyében a juhállomány, a kedvező agrárpolitikának köszönhetően, míg a sertésállomány drasztikusan csökkent – ez derül ki a megyei mezőgazdasági igazgatóság adataiból.

Az idézett forrás szerint a juhállomány annyira látványosan fejlődött, hogy felülmúlja az 1990-ben mért adatokat is. 2017. augusztus 31-én 338797 állatot tartottak számon, míg 1990-ben 278654-et.

A szarvasmarha-állomány a 2000-es években csökkent jelentősen, amikor 63375 egyedet számláltak, míg 1990-ben 122332 egyedet tartottak számon Hargita megyében. Augusztus végén több mint 91.000 szarvasmarhát tartottak a Hargita megyei gazdák.

A statisztikai adatok szerint legnagyobb visszaesés a sertésállomány esetében tapasztalható. 1990-hez képest ötödére esett vissza a sertések száma a megyében. 1990-ben 142617 disznó, míg idén augusztus végén 30000 sertés szerepelt a nyilvántartásban.

A szakemberek szerint az állatállományok számát a mezőgazdasági minisztérium programjai is befolyásolják azáltal, hogy milyen mértékben támogatják bizonyos fajok tenyésztését vagy a termékek értékesítését.

Az idézett forrás szerint a Hargita megyei mezőgazdasági területek 80 százalékát a természetes legelők teszik ki, amelyek a legfontosabb tápanyag-forrást jelentik a növényevő állatok számára, ami a legolcsóbb és legegészségesebb is, a legelőkre adott állami támogatás pedig sokkal nagyobb, mint a többi agrártevékenység esetében.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23240
Európai pénzekből fedezik, a munkálatok két évig tartanak majd.
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.
Az olasz főváros cigánytelepeinek a felszámolásához kért segítséget Virginia Raggi.
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.
A párizsi és más nyugati diáklázadások és a Marx-évforduló árnyékában alig esett szó a „prágai tavaszról”. És ez nem véletlen.
A romániai és bulgáriai adó újraindítása azt jelenti, hogy e két kelet-európai államot továbbra is „segíteni kell a demokratizálásban”.
Megütötte a főnyereményt a hatos lottón, ami több mint kétmillió euróval teszi gazdagabbá.
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.
Bár minden évben elmossa az eső, állja a sarat. A bonchidai Bánffy-birtokon dübörgő megafesztiválra minden rendezvényszervezőt elküldenénk: tanulni.
Elvándorlás, jogfosztások, atrocitások – ezekkel a gondokkal kell szembenézniük a kárpátaljai magyaroknak. De nem akarják feladni a szülőföldön való boldogulás lehetőségét: mint mondják, találékonyak a kiskapuk megkeresésében.
Gyengült a FCSB, erősödött a CFR, megint fél csapatát lecserélte a Sepsi OSK. Kezdődik a Liga 1 2018–2019-es idénye.
Nem ártana a valóságot is észrevenni a nagy nemzeti melldöngetés közepette.
Attól függ, mit értünk sokszínűség alatt: Franciaország fociválogatottja bizonyos szempontból nagyon is egységes.
Eltekintve azoktól a kompromisszumoktól, amelyek (talán) elkerülhetetlenek abban a balkáni közegben, melyben tevékenykednie kellett, Kövesi a rendelkezésére álló eszközökkel ért el eredményeket.