Tisztelettel adózunk
béel
2017. január 13. péntek, 10:57
Az új pénzügyminiszter ultimátuma nyomán.

Lemondott tisztségéről Dragoş Doroş, az országos Közpénzügyi Igazgatóság (ANAF) tavaly márciusban kinevezett elnöke.
Az elnök csütörtökön este döntött a távozás mellett, miután a néhány órával korábbi kormányülésen Viorel Ştefan pénzügyminiszter bejelentette, kivizsgálják az eddigi tevékenységét, másrészt 24 órát adott az áfa-visszaigényléshez szükséges, és a vállalkozók által már régóta bírált 088-as űrlap eltörlésére.

Az említett űrlap évek óta vita tárgyát képezi az adóhivatal és a vállalkozói szféra képviselői között, utóbbiak arra panaszkodtak, hogy a 13 oldalas nyomtatványban a hivatal túl sok adatot kért túl rövid idő alatt. Így többek között az iskolai végzettségüket és a külföldön nyitott bankszámláikat is fel kellett tüntetniük.

Az adóhivatal azzal védekezett, hogy ez az űrlap is az adócsalás elleni küzdelem része, az abban foglaltak alapján pontozták ugyanis a vállalkozókat, és döntöttek arról, hogy visszakapják-e a visszaigényelt áfát, vagy sem. Az űrlapot még 2015-ben, a Ponta-kormány idején vezették be, és  Doroş kinevezését követően egyszerűsítettek rajta.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/18981
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.