Tisztelettel adózunk
béel
2017. január 13. péntek, 10:57
Az új pénzügyminiszter ultimátuma nyomán.

Lemondott tisztségéről Dragoş Doroş, az országos Közpénzügyi Igazgatóság (ANAF) tavaly márciusban kinevezett elnöke.
Az elnök csütörtökön este döntött a távozás mellett, miután a néhány órával korábbi kormányülésen Viorel Ştefan pénzügyminiszter bejelentette, kivizsgálják az eddigi tevékenységét, másrészt 24 órát adott az áfa-visszaigényléshez szükséges, és a vállalkozók által már régóta bírált 088-as űrlap eltörlésére.

Az említett űrlap évek óta vita tárgyát képezi az adóhivatal és a vállalkozói szféra képviselői között, utóbbiak arra panaszkodtak, hogy a 13 oldalas nyomtatványban a hivatal túl sok adatot kért túl rövid idő alatt. Így többek között az iskolai végzettségüket és a külföldön nyitott bankszámláikat is fel kellett tüntetniük.

Az adóhivatal azzal védekezett, hogy ez az űrlap is az adócsalás elleni küzdelem része, az abban foglaltak alapján pontozták ugyanis a vállalkozókat, és döntöttek arról, hogy visszakapják-e a visszaigényelt áfát, vagy sem. Az űrlapot még 2015-ben, a Ponta-kormány idején vezették be, és  Doroş kinevezését követően egyszerűsítettek rajta.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/18981
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.
Az egyik szociáldemokrata vezér szerint a polgármesterek és a szavazók követelik az újabb PSD-marsot.
Egy erkölcs nélküli állam jobba tenné, ha szépen kiiratkozna minden klubból és lemászna a térképről.
Mintegy tízezren vonultak utcára a Viorica Dăncilă vezette kabinet távozását követelve.