Tisztelettel adózunk
béel
2017. január 13. péntek, 10:57
Az új pénzügyminiszter ultimátuma nyomán.

Lemondott tisztségéről Dragoş Doroş, az országos Közpénzügyi Igazgatóság (ANAF) tavaly márciusban kinevezett elnöke.
Az elnök csütörtökön este döntött a távozás mellett, miután a néhány órával korábbi kormányülésen Viorel Ştefan pénzügyminiszter bejelentette, kivizsgálják az eddigi tevékenységét, másrészt 24 órát adott az áfa-visszaigényléshez szükséges, és a vállalkozók által már régóta bírált 088-as űrlap eltörlésére.

Az említett űrlap évek óta vita tárgyát képezi az adóhivatal és a vállalkozói szféra képviselői között, utóbbiak arra panaszkodtak, hogy a 13 oldalas nyomtatványban a hivatal túl sok adatot kért túl rövid idő alatt. Így többek között az iskolai végzettségüket és a külföldön nyitott bankszámláikat is fel kellett tüntetniük.

Az adóhivatal azzal védekezett, hogy ez az űrlap is az adócsalás elleni küzdelem része, az abban foglaltak alapján pontozták ugyanis a vállalkozókat, és döntöttek arról, hogy visszakapják-e a visszaigényelt áfát, vagy sem. Az űrlapot még 2015-ben, a Ponta-kormány idején vezették be, és  Doroş kinevezését követően egyszerűsítettek rajta.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/18981
A román külügy szokatlanul higgadt hangnemben reagált, és a magyar-román kapcsolatok elmélyítése mellett foglalt állást.
Létezik, hogy a jelenlegi koalíció annyira felelőtlen legyen, hogy maga ellen fordítsa az ország lakosságának 80 százalékát?
Kolumbia egyik hátvédje a 3. percben kezezett, azonnal kiállították. Japán persze berúgta a 11-est.
Mindenki megkapja a magáét – a középkori kódexek stílusában. VIGYÁZAT: POLITIKAILAG NAGYON NEM KORREKT TARTALOM!
Rég várt változások védik ezentúl azokat, akiket otthon ütlegelnek.
Le akarják szoktatni és eltiltani a kiskorúakat a koffeinbombákról.
A tévészerelőből Bihar megye egyik legbefolyásosabb politikusává vált Kiss Sándor több korrupciós ügy kulcsfigurája volt.
A büsztöt abban a parkban állították fel a Szent László Napok szervezői, melyet maga Rhédey adományozott 200 évvel ezelőtt a városnak.
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?