A falu, ahol minden férfi csendőr

Persze nem hivatásból. Ingyen csendőregyenruhákat osztogattak.
Hirdetés

A Vaslui megyei Șuletea falu lakóit ugyancsak megörvendeztette a hír: 500 csendőregyenruha érkezett, és akinek kell, vegye, vigye. Vették is, vitték is, fel is öltöztek, és a hírek szerint máris jobban bírják a hideget.

A csendőrancúgokat 12 évvel ezelőtt helyezték használaton kívül az illetékesek. A falu polgármestere elmondta, hogy figyelemmel követi a belügy- és a hadügyminisztérium honlapjait, ahol időről időre közlik a használaton kívül helyezett, ingyen elvihető állományi tárgyak listáját. Így jutott hozzá az 500 csendőregyenruhához is, amelyekről természetesen hiányoznak az állam és a csendőrség felségjegyei.

Az eljárás rendkívül egyszerű volt: a polgármester bejelentette igényét az egyenruhákra, a helyi költségvetésből kifizette az 500 lejes szállítási költséget, és a falu művelődési házában szétosztogatta az ancúgokat. És ez nem az első ilyen eset: pár évvel korábban a szemfüles falugazda 9 kiselejtezett autóra tett szert ily módon, amelyeket most a polgármesteri hivatal alkalmazottai használnak.

Hirdetés