Biró Zsolt: az MPP-jelöltek az MPP-t képviselik majd

Akkor is, ha RMDSZ-listán nyernek mandátumot.
Hirdetés

„Rosszhiszemű mendemondának” nevezte Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke azt, hogy pártja feladta identitását, amikor szövetségre lépett az RMDSZ-szel.

Az MPP-jelöltek akkor is MPP-tanácsosok maradnak, sőt, saját frakciót alapítanak, ha az RMDSZ listáján nyernek mandátumot – mondta Biró. Szerinte erre Kelemen Hunor RMDSZ-elnöktől kaptak garanciát.

Az MPP tíz megyében indít jelölteket az önkormányzati választásokon. Az a céljuk, hogy önálló listát állítsanak azokon a településeken, ahol a magyar–magyar verseny nem veszélyezteti az érdekképviseletet, és a listákat saját polgármesterjelöltjük vezesse.

„Háromszéken három településen a polgári párt polgármesterjelöltjét támogatja az RMDSZ, a polgári párt önálló Kovászna és Hargita megyei listával indul, Belső-Erdélyben és Partiumban még zajlanak a tárgyalások az RMDSZ-szel a közös megyei listákról, hiszen Szatmár, Bihar és még Maros megyében is, ahol megyei szinten 38 százalékos a magyarság aránya, óriási felelősség, hogy miként veszünk részt a választáson” – mondta Biró Zsolt.

Hirdetés