Hajmeresztő magyarázattal állt elő Vasile Dîncu a textilmaszkjával kapcsolatban

Azt mondja, a stábja összedobott számára egy különleges maszkot, amely megfelel az előírásoknak.

Hirdetés

Igaz ugyan, hogy egy nappal a textilmaszkok betiltása után textilmaszkot viselt egy nyilvános eseményen, de ez nem akármilyen maszk, hanem olyan, különleges darab, amely nem áll ellentétben a hatályos előírásokkal – ezt maga Vasile Dîncu védelmi miniszter állítja, miután a sajtó felhívta rá a figyelmet, hogy nem feltétlenül a szabályoknak megfelelően járt el.

Mint megírtuk, vasárnap Konstancán egy, a Földközi-tengeren egy uniós műveletben részt vevő hadihajó hazatérési ünnepségén vett részt, ezen pedig egy olyan textilmaszkot viselt, amelyen a román nemzeti színek is láthatók voltak.

Az eset azért volt feltűnő, mert szombaton lépett hatályba az új szigorítás, amely értelmében az utcán is kötelező szájmaszkot viselni, de csak orvosi vagy FFP2-es maszkot, a textilből készültek ugyanis nem védenek hatékonyan.

Ennek nyomán a miniszter 500-tól 2500 lejig terjedő bírsággal sújtható.

Dîncu viszont azt állítja: nem szegett szabályt.

Közösségi oldalán azt állította, hogy

valójában orvosi maszkot viselt, amelyre rádolgozták a textilmaszkot.

A miniszter azt mondja, a két maszkot az asszisztensei varrták össze, saját hatáskörben, és az ötlet is tőlük származott.

Hirdetés

Dîncu utólag sajnálkozik, hogy nem mutatta meg még a konstancai eseményen a maszkot az újságírónak, hogy elkerülhetőek legyenek az utólagos félreértések, de hát most már ez van.

Ezért ígéretet tett arra, hogy a további viták megelőzése érdekében

többé nem viseli az ominózus maszkot.

Csak azt nem pontosította, hogy a maszkot azt megelőzően dobták össze csapatának tagjai, hogy a sajtóban témává vált az ügy, vagy már utána.

Hirdetés