Újra eladó egy darabka történelem: a kolozsvári New York szálló

Az ár alkudható, úgyhogy elő a keddi piacos rutinnal!

Hirdetés

Újra eladó Kolozsvár egyik emblematikus épülete, a Continental – korábban New York – szálló, szóval érdemes átszámolni az ágymatracba varrt dugipénzt.

Az árát egyelőre nem lehet tudni, az épületet meghirdető közvetítő iroda egyelőre annyit közölt: alkudható.

Ioan Bene üzletember 2013-ban vásárolta meg a 105 szobával és 80 fürdőszobával rendelkező, akkor már üresen, romos állapotban álló épületet, és itt meg is akadt az épület rehabilitációja. Benét ugyanis egy vesztegetési ügyben börtönbüntetésre ítélték, ám meglépett az országból. A bűnvádi eljárás miatt az üzletember sokáig el sem tudta adni az épületet, igaz korábban, 2016–2017 között, miután egy vakolatdarab egy nő fejére pottyant, kénytelen volt legalább kívülről felújíttatni.

Az utcakép szempontjából ez jelentős javulás volt, belül azonban azóta is tovább rohad minden, és mindeddig a fasorban sem volt az a lehetőség, hogy a patinás szállodába ismét élet költözhet.

Hirdetés

A Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt néhány egymást követő évben italt mértek, és koncerteket is tartottak szó szerint a romok között, ám az új tulajdonossal ez a lehetőség is elpárolgott.

Egy ideig egyébként azt is híresztelték a városban, hogy magyar üzletemberek is érdeklődnek az 1894-95 között épült ingatlan iránt – amelynek kávéháza a 20. század elején a város művészeti életének központja volt –, ám ezt senki sem erősítette meg.

Hirdetés