Újabb két hétre meghosszabbítják az iskolák bezárását Kolozs megyében

A számok nemhogy csökkennének, egyre csak nőnek, így sok helyen marad az online oktatás.

Hirdetés

Nem nyitnak újra a korábban vörös forgatókönyvre áttért Kolozs megyei iskolák a két hetes határidő leteltével, a járványszámok ugyanis tovább nőnek. A Știri de Cluj szerint a megyei vészhelyzeti bizottság szerdai ülésén újabb két hétre meg fogja hosszabbítani a sulik bezárását azokon a településeken, ahol ezer lakosra több mint három fertőzött jut. Ilyen Kolozs megyében eléggé sok van, sőt egyes helyeken a 7–8-at is meghaladta már a fertőzési ráta.

Kolozsváron a szigorításokat – köztük a sulibezárást – még október 22-én léptették életbe, így elvileg most csütörtökön járt volna le a két hetes időszak, de a jelek szerint továbbra sem fognak becsengetni az iskolákban.

A megye ugyanis Szilágy megye (fertőzöttségi ráta: 5,2) után a második a fertőzöttségi listán, jelenleg már 5,08 fertőzött jut ezer lakosra vetítve. A megyeszékhelyen ez az érték 5,88. Csak az elmúlt 24 órában 355 új fertőzöttet regisztráltak Kolozs megyében, ezzel járvány kezdete óta 10 ezer fölé emelkedett a megbetegedések száma.

Jelenleg megyeszerte 261 iskola van bezárva, 20 működik sárga forgatókönyv szerint (hibrid oktatás), és mindössze 142-ben zajlik az oktatás hagyományos formában.

Hirdetés