Új jelenség a kolozsvári közlekedésben: utazás szokatlan helyen

Ne csodálkozzunk, hogy ennyi baleset történik, ha a legalapvetőbb közlekedési normákat sem vagyunk képesek betartani.

Hirdetés

A tegnap járta be a sajtót egy fotó, amelyiken egy idősebb stoppos éppen egy személygépkocsi csomagtartójába készül bemászni egy szatyorral a kezében. Azóta a rendőrség is keresi az alkalmi utasszállítót, aki valószínűleg úgy keres extra pénzt, hogy bezsúfolja a stopposokat az autójába, mely ugyan – típusának megfelelően – rendelkezhet pótüléssel, de aligha ebben a formában lenne a rendeltetésszerű használata.

Alig telt el egy nap, máris új hasonló felvétel került fel az internetre, amelyiken az látható, hogy egy pár éves kisgyerek a hátsó szélvédő alatt utazik, a hátsó üléstámlák fölötti, csomagszállításra szolgáló részén. Bár nyilvánvaló, hogy a gyerek csak játékból mászott oda fel, valószínűleg a sofőr heves tiltakozása közben, a jogszabályok szerint 135 centiméter alatt kötelező a biztonsági ülés, afölött pedig a biztonsági öv használata.

Két új jelenségre hívja fel a figyelmet az eset:

  1. előfordul, hogy Kolozsváron furcsa helyen utaznak az emberek;
  2. a nagy testvér (értsd: mobiltelefon-tulajdonos) mindent lát, megörökít a közlekedésben, s ha valami nem tetszik, máris küldi a sajtónak a felvételeket.
Hirdetés