Fotó: AFP/S.Avila

Új csúcsokat dönt a koronavírus: az egekben a napi esetszám és a súlyos betegek száma is

Ilyen pénteki járványjelentés sem volt még.

Hirdetés

Harmadik napja haladja meg a kétezret a 24 óra alatt regisztrált fertőzöttek száma az országos járványjelentésben, a szerdai 2158, a csütörtöki 2086 után pénteken 2343-ra ugrott az esetszám. Ilyen sok beteget nem regisztráltak egyetlen nap alatt, de az is szokatlan a járvány eddigi dinamikája alapján, hogy a csúcs egy pénteki napon dőlt meg.

A tesztlaborok továbbra is maximális kapacitással működnek: 26 011 mintát vizsgáltak meg, 10 575-öt kérésre. A pozitív tesztek aránya harmadik napja magas, jelenleg 9%-os.

Egy másik rekord is megdőlt, éspedig az intenzív terápián (ATI) ápolt betegek száma, mely a csütörtöki 557-ről péntek délig 571-re ugrott. Az alábbi grafikán is látható, ilyen sok súlyos beteg még nem volt, amióta a Covid-19-járványt tart.

A pénteki járványjelentés újabb 53 halálesetet ír a koronavírus számlájára, ez a szám eddig szeptember 1-jén volt a legmagasabb, amikor hatvan elhalálozást regisztráltak.

Hogy egy jó hírt is közöljünk, az elmúlt 24 órában 1588 fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak, ami kicsivel több, mint egy nappal korábban.

Hirdetés

A megyei adatokat az alábbi táblázatban lehet böngészni. A legtöbb esetet Bukarestben regisztrálták (517), majd Bákó (168), Iași (107) és Ilfov (102) következik. Kolozs megyében 66 új esetet diagnosztizáltak.

Hirdetés