Jelenet a Magasságok és mélységek című filmből (Fotó forrása: Facebook)

Túlélni a gyászt: egy hónappal a premier előtt megtekinthető az Erőss Zsolt-film előzetese (VIDEÓ)

Középpontjában nem kifejezetten a hegymászó áll, hanem özvegye, Sterczer Hilda, akit az erdélyi Pál Emőke alakít.

Hirdetés

Még egy hónap, és a magyarországi mozikban bemutatják Csoma Sándor filmrendező első nagyjátékfilmjét, Magasságok és mélységek címmel. Erdélyben sokakat érdekelhet a film, nemcsak azért, mert a 2013-ban elhunyt Erőss Zsolt hegymászó kivételes életutat tett meg Csíkszeredától a Himalájáig, sorra hódítva meg a világ legmagasabb (8000 méter fölötti) csúcsait, hanem azért is, mert a film főszereplője, a Zsolt özvegyét, Sterczer Hildát játszó Pál Emőke szintén erdélyi születésű.

Eddig elsősorban  kolozsvári, marosvásárhelyi színházi előadásokban láthattuk, de szerepelt még a Valan – Az angyalok völgyében és a Békeidőben is. A Főtér vele készített interjúja itt olvasható.

Erőss Zsoltot a kárpátaljai születésű Trill Zsolt alakítja.

Az Erőss Zsolt-film tulajdonképpen Sterczer Hilda-film: azt mutatja be, hogy az özvegy miként dolgozza fel a gyászt, hogyan próbál a hegymászókra jellemző vasakarattal megbirkózni férje elvesztésével, és megértetni a gyerekekkel, hogy „apa már nem jön haza”. A film megmutatja, hogy lehetséges megbékélni, és reményt adó utat mutat a jövő felé – szerepel az ismertetőjében.

Hirdetés

A romániai vetítések részletei egyelőre nem ismertek, de az biztos, hogy a film szeptember 22-étől fut a magyarországi mozikban.

A Magasságok és mélységek a Nemzeti Filmintézet támogatásával a JUNO11 Pictures gyártásában, valamint a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan.

Hirdetés