Több alkalmazott is elkapta a koronavírust Hargita megye legnagyobb sütőipari cégénél

A megyében sokáig semmi jele nem volt a járványnak, rövid időn belül viszont 115-re ugrott a fertőzöttek száma.

Hirdetés

Az „őszinte kommunikáció” jegyében hétfőn délelőtt a Facebookon jelentette be Hargita megye vezető pék- és malomipari vállalata, a Harmopan, hogy több alkalmazottjának pozitív lett a koronavírus-tesztje. A cég magyar és román nyelven is jelezte, hogy az elmúlt napokban a vállalat körében is regisztráltak fertőzötteket. A hatóságokkal együttműködve teszteltek minden kontaktszemélyt, és elvégezték a szükséges fertőtlenítéseket is.

A cég azt írja, hogy senkinek sem kell aggódnia, a járvány az élelmiszeren keresztül nem terjed. Megemlítik, hogy az elsők között vezettek be boltjaikba a vásárlók biztonságát szavatoló szabályokat, és mindvégig odafigyeltek a betartásukra. A bejegyzésben nem konkretizálják, hogy pontosan hány személyről van szó, de azt tudjuk, hogy a vállalatnál mintegy 360-an dolgoznak.

A Székelyhon információi szerint a cég tíz alkalmazottjánál igazolták a fertőzést, és több mint tíz személyt otthoni elkülönítésbe helyeztek. A problémára saját költségre elvégeztetett tesztek derítettek fényt. Albert László cégvezető a lapnak elmondta, hogy átvállalják a tesztelés költségeit minden alkalmazottuk esetében, aki el szeretné végeztetni a tesztet.

A Hargita megyei prefektus vasárnapi tájékoztatása szerint egy nap alatt tíz személlyel nőtt a fertőzöttek száma a megyében, így már elérte a 115-öt. Nemrég egy másik csíkszeredai cégnél, egy ásványvíz-töltő üzemnél is csoportos fertőzést mutattak ki: ott húsz alkalmazott tesztje lett pozitív.

Hirdetés