Találja ki, kit jelöl miniszterelnöknek Florin Cîțu helyett a PNL… (FRISSÍTVE)

A bizalmatlansági indítvány megszavazása után új kormányt kell alakítani. A pártok egyeztetni mennek Iohannishoz a saját miniszterelnök-jelöltjeikkel. A nemzeti liberálisok pedig mindenkit megleptek. Aztán újra visszatértek a témához.

Hirdetés

F r i s s í t é s

Pontosította csütörtöki döntését a PNL országos végrehajtó bizottsága: eszükbe jutott, hogy nincs többségük a parlamentben, ezért a legújabb közleményük szerint nem fognak miniszterelnök-jelöltet javasolni a hétfői konzultáción. Vagyis: csak akkor jelölik a miniszterelnöki tisztségre Florin Cîţut, ha kialakul egy parlamenti többség.

Nem várt helyről érkezett a PNL új miniszterelnök jelöltje, miután a Florin Cîțu körül kialakult ellenszenv miatt szétrobbant a kormány, majd bizalmatlansági indítvánnyal el is távolították azt. Mint tudjuk az egész az USR hisztijéből indult ki, akik annyira megutálták a regnáló miniszterelnököt, hogy kijelentették: inkább szövetkeznek az addig szidott ellenzékkel, köztük a széljobb AUR-ral, minthogy ebben a kormányban maradjanak. Később több ízben is kijelentették, hogy hajlandók a koalíciós partnerekkel kibékülni, de csakis abban az esetben, ha Florin Cîțu lemond, és átadja a helyét valaki másnak.

A pártok hétfőn mennek egyeztetni az elnökhöz, Klaus Iohannishoz. A PNL miniszterelnök-jelöltje pedig nem más, mint Florin Cîțu.

A srác nagyon érthet a lekenyerezéshez, mert A PNL országos elnöksége egyhangúlag szavazta meg a jelölését.

Hirdetés

Mint tudjuk, a felelős vezetőink úri huncutsága nyomán az országnak éppen akkor nincs felelős kormánya, amikor a 4. járványhullám épp letarol minket, mert fontosabbak voltak az egyéni érdekek és a politikai csatározás, mint az, hogy mennyien halnak meg a kórházak túlterheltsége miatt. A hétfői kormányfői egyeztetésen ráadásul aligha áll össze az új kormány. Bár Cîțu egyértelmű politikai hátszelet élvez Iohannis révén, a kormánybuktató ellenzék biztosan nem fog rábólintani egy kisebbségi PNL-kormányra.

A PSD előrehozott választásokat akar tavasszal, addig pedig egy technokrata kormány felállítását, amely átvezeti az országot ezen a nehéz időszakon. Ebből is látszik, hogy a szocdemeknek nem nagyon fűlik a foguk a járvány legnehezebb időszakában való kormányzáshoz, csak éppen addig tépték a szájukat, hogy meg fogják buktatni a kormányt, hogy a végén muszáj volt.

Aztán majd csak lesz valahogy.

Hirdetés