Rangos zenei díj helyett börtönnel „jutalmazták” a nőalázó manelesztárt

A Dani Mocanu nevű (egyáltalán nem) úriember durván elvetette a sulykot.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, 2019-ben megjelent egy videoklip a Youtube-on. A címe Kurwa, szerzője egy Dani Mocanu nevezetű manelesztár, a tartalma pedig… nos, tessék, egy részlet, nyers fordításban:

„Ha veszel magadnak egy kurvát,

Tartsd őt a helyén,

Ne hagyd, hogy gondolkodjon, ne értékeld,

Ne vidd étterembe, tartsd otthon kenyéren,

Mert annyit ér, mint egy kutya.”

Hirdetés

A minősíthetetlen szövegelés ellenére a videó pillanatok alatt orbitális nézettséget ért el (a csávó azóta is rajta van mindenféle toplistákon), és a macsó nótás a hírek szerint 34 000 eurót keresett rajta.

Igen ám, de egy nőjogi civil szervezet feljelentette a dalnokot: egy olyan országban, ahol naponta legalább 50 nőt bántalmaznak, talán nem kellene egy ilyen gyűlöletre buzdító és diszkriminatív produktumot szó nélkül hagyni.

És a talárosok lesújtottak a marcona sztárra. A per első fokon most zárult le: Mocanu mester hat hónap letöltendő börtönbüntetést, 15 000 lej pénzbírságot kapott, továbbá köteleték az ominózus videó eltávolítására. Persze, az ítélet ellen még fellebbezni lehet.

Na de ha figyelembe vesszük, hogy a menő manelemanónak időközben volt egy másik nagy port felkavaró ügye is – egy másik videoklipjében egy sebesült oroszlán is megjelenik –, amely ügyben állatkínzás a vád, igen könnyen elképzelhető, hogy a jövőben Mocanu mester nem a szerájdiszkóba megy, hanem a dutyiba.

Hirdetés