Fotók: Ziaruldeiași.ro

Putyin Z-jét látták bele az ablakban száradó lovas törülközőbe a rendőrök – intézkedést foganatosítottak

A törülköző tulajdonosa, egy kollégiumi diák nagyot nézett, amikor kérdőre vonták.

Hirdetés

Egy iaşi diák kitette a törülközőjét a kollégiumi (helyi dialektusban: bentlakás) szobája ablakába száradni, ám rövid idő múlva már a gondnok és a rendőrök kopogtattak az ajtaján azzal, hogy mi ez az orosz propaganda itten.

A diák elképedt a kérdésen, ám hamar kiderült, mi volt a félreértés oka.

Biztosan ismeri azokat a „szép” törülközőket, amelyeket gyanús vásárokban lehet beszerezni, és amelyekre afféle naiv „festmények” vannak felnyomtatva. Van belőlük pálmafás, BMW-logós, meztelen nős, Jézusos, akinek kiragyog a mellkasából a szíve, és így tovább.

Hősünk törülközőjén egy ló álldogál, amely az istállóajtó mögül néz ki a bágyadt szemlélőre. Így fest:

Csakhogy a félbehajtott remekművön már csak az ajtó látszott, azon pedig a vízszintes és átlós rögzítő deszkák valamiért világosabbak, mint a többi deszka, egy nagy Z betűt rajzolva így ki (amilyenek az Ukrajnát lerohanó orosz harci járműveket is díszítik). Az utcáról nézve mindez így festett:

Hirdetés

A Tudor Vladimirescu kampuszban sok ukrán menekültet is elszállásoltak az utóbbi időben, ez volt az ok, amiért egy másik diák értesítette a gondnokot és a rendőröket a „háborús propagandáról”. Mindeközben a törülközőn szereplő ló mit sem sejtett arról, hogy tudtán kívül az orosz propaganda eszközévé vált.

Az eset ugyanakkor sokat elmond a háború miatti hisztérikus közhangulatról…

Hirdetés