Pusztító árvizek délnyugaton, már a második legnépszerűbb párt az AUR, Simion pedig kőgazdag – hírmix

Egy új felmérés szerint már a PNL-t is lekörözte George Simion szélsőséges pártja.

Hirdetés

Lakóházakat mosott el, embereket tett földönfutóvá az árvíz az ország délnyugati részén

Drámai a helyzet az ország délnyugati részében, a pénteki heves esőzések miatt Gorj és Dolj megyében is házakat öntött el az árvíz, több helyen mentőcsapatoknak kellett kimenekíteni a hirtelen jött áradás által meglepett embereket. Az anyagi kár jelentős, egyes helyeken akár két méter magasan is elöntötte a lakóházakat a víz, teljesen tönkretéve a falakat, a berendezést, melléképületeket döntve össze. Bár a legtöbb helyen az árvíz mindössze fél óra alatt elvonult, a pusztítás így is rendkívül súlyos. Csak Dolj megyében 60 személyt kellett kilakoltatni, sokan közülük idősek, és nincs hová menniük, az illetékesek most azon dolgoznak, hogy ideiglenesen elszállásolják őket valahogy. A Digi24 alábbi összeállításában többen megrendülten mutatják meg a kameráknak, hogyan pusztult el egy fél óra alatt mindaz, amit egy életen át nagy nehezen felépítettek. Egész Erdélyre a Bánságra és a Partiumra is eső és viharriasztást adtak ki egyébként a szakemberek szombat délig. A legtöbb helyen sárga, illetve narancssárga riasztás van érvényben, az említett délnyugati megyékre viszont vörös riasztást bocsátottak ki.

Eközben George Simion annyi pénzt kapott ajándékba, mint a nyű

Gusztustalan állat a politika, de akinek van gyomra hozzá, annak nagyon is megéri belevágni. George Simion például, aki kőbunkó nacionalista futballhuligánból az úzvölgyi katonatemetőben szervezett nackómegmozdulások hátszelén lett egy csapásra a széljobb AUR párt kőbunkó vezetője, igazán nem panaszkodhat. A legfrissebb adóbevallása szerint például a tavaly nyáron megszervezett megalagziján nem kevesebb mint 400 ezer eurót kapott nászajándékba újdonsült feleségével a meghívottakról. Na persze az adóbevallásokban ez tipikusan az a topik, ahol mindenféle gyanús pénzeket tisztára lehet mosni. Ezzel persze nem vádaskodni akarunk, csak megjegyeztük, hogy ez tipikusan az a topik. Simion különben nem aprózta el a dolgokat: a Valcea megyében megszervezett lagzira az összes románt meghívta. Egy részük el is ment.

Ijesztő szavazói tendenciák: az AUR már a második legnépszerűbb párt?

A Digi24 megszerzett egy, az USR által megrendelt felmérést, aminek igencsak aggasztóak az eredményei. Az eddigi felmérések is arról tanúskodtak, hogy a szélsőjobboldali, gyakorlatilag csak a gyűlöletkeltésből élő AUR egyre népszerűbb, de eddig mindig a két nagy párt, a PSD és a PNL mögött végzett a népszerűségi versenyben. A mostani felmérés szerint azonban már jócskán megelőzi a PNL-t és a PSD-től sincs túlságosan lemaradva: a PSD 28, az AUR 22, míg a PNL 18%-kal végzett. A felmérést megrendelő USR 13, az RMDSZ 6%-kot ért el, míg a többi párt a parlamenti küszöböt jelentő 5% alatt van.

 

Hirdetés