Mint a filmekben: a rendszámot menet közben megváltoztató csodakütyüvel felszerelt autókkal furikáztak a cigicsempészek

A jelek szerint nagyon jól jövedelmez a tevékenységük.

Hirdetés

A klasszikus kém- vagy akciófilmekből alkalmazott módszerrel próbálták eltüntetni a nyomaikat azok a cigarettacsempészek, akiket végül mégiscsak sikerült lebuktatniuk a hatóságoknak.

A Neamţ megyei szervezettbűnözés- és terrorellenes ügyészség (DIICOT) hétfőn tudatta, hogy lecsaptak egy cigarettacsempész-bandára, amely négy moldvai megyében,

Neamţ mellet Suceava, Vaslui és Iaşi megyében terítette az EU-n kívülről származó dohányárut.

Az ügyészség közlése szerint a banda tagjai olyan berendezéseket szereltek autóikra, amelyek képesek voltak menet közben hamisakra cserélni a járművek rendszámait, így próbálták megnehezíteni a hatóságok dolgát.

A biznisz egy ideig jól is ment: idén május és november között mintegy 300 000 doboznyi csempészcigarettát terítettek, amivel közel 4 millió lejjel károsították meg az államkasszát.

A rendszámokat megváltoztató csodakütyük azonban csak eddig óvták meg őket a lebukástól: a hatóságok hétfőn rajtuk ütöttek,

és összesen 39 helyen tartottak házkutatást a négy megyében.

Hirdetés

Ezek során 1288 csomag cigaretta mellett 118 850 lejt, 9485 eurót és 140 fontot találtak, valamint hamis rendszámok mellett a rendszámok menet közbeni módosítását lehetővé tevő eszközt találtak.

Az ügyben 22 személyt kísértek be kihallgatásra.

Hirdetés