Fotó: Facebook/Anaheim Police Department

Millió dolláros bébi: elképesztő jutalmat ajánl az amerikai rendőrség egy román bűnöző kézre kerítéséért

Az amerikai becenévre hallgató Florin Răducanu egy másik román bűnözőt lőtt fejbe a tengerentúlon.

Hirdetés

Kereken egymillió dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel a kaliforniai rendőrség annak a valakinek, aki egy román nehézsúlyú bűnöző, Florin Răducanu nyomára tudja vezetni a közegeket.

Anaheim police homicide detectives have obtained a $1 million arrest warrant for 37-year-old Florin Raducanu who is…

Közzétette: Anaheim Police Department – 2021. január 28., csütörtök

A férfit azzal vádolják, hogy ő lőtt fejbe január 24-én fényes nappal az utcán (Anaheimben, Los Angeles mellett) egy másik román (buzăui) nehézsúlyú bűnözőt, bizonyos Aurel Trandafirt (művésznevén: Aly Sadoveanu), feltehetően azért mert összemarakodtak 200 ezer dolláron.

Mindkét férfi körözés alatt állt egyéb bűncselekmények miatt, az áldozat 2018 óta, a gyilkos pedig már tíz éve kiszökött Amerikába (ez is volt a beceneve: Americanu vagyis Az amerikai), hogy elkerülje a Romániában rá kiszabott büntetést.

Hirdetés

A rendőrök arra is figyelmeztetnek, hogy Florin Răducanu veszélyes, hiszen feltehetően még a vécére is fegyverrel jár, ráadásul feltételezhetően több hamis személyazonosságot is használ.

Mindenesetre Az amerikaitól szép teljesítmény, hogy egymillió dolláros jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek – idehaza biztos büszkék rá a bűnöző cimborái. Összehasonlításképpen: az Egyesült Államok tavaly egymillió dolláros vérdíjat ajánlott fel annak, aki információval szolgál Oszáma bin Láden fia, Hamza bin Láden hollétéről, akit apjához hasonlóan terrorcselekmények megszervezésével vádolnak.

A sors iróniája, hogy Az amerikai a feltételezések szerint Aly Sadoveanu kivégzése után Mexikóba menekült, így a becenevére ráférne egy kis felújítás.

Hirdetés