Megnyugodhatnak a steril gubóban egy kolozsvári kórházba szállított légiutas-kísérő utastársai

Kiderült, hogy nem koronavírus fertőzte meg.

Hirdetés

A második, koronavírus-gyanús esetről is kiderült, hogy nem a világot rettegésben tartó, Kínából útjára indult kórokozó az „elkövető”: a kedden elképesztő biztonsági intézkedések közepette, a kolozsvári repülőtérről egy helyi kórházba szállított légiutas-kísérő is csupán hagyományos felső légúti fertőzésben szenved.

Victor Costache egészségügy-miniszter közölte: csupán enyhe hörghurutot okozó vírusról van szó, a beteg pedig a tüneti kezelés nyomán hamarosan talpra áll.

Mint megírtuk, a máramarosszigeti születésű nőt, aki a LOT lengyel légitársaság Varsó és Kolozsvár között közlekedő járatán dolgozott légiutas-kísérőként, annak nyomán szállították kórházba, hogy kiderült: korábban Vietnámban járt, ahol olyan kollégáival érintkezett, akik korábban a fertőzött kínai területeken jártak.

Hétfőn egy Kínában tanuló bákói diák kapcsán merült fel a koronavírus-fertőzés veszélye, de kedden róla is kiderült, hogy csupán egyszerű influenzáról van szó.

De a második eset kapcsán legalább a kíváncsiak láthatták, milyen, eddig csak filmekből ismert módon zajlik Erdély fővárosában egy potenciális fertőző beteg szállítása.

Hirdetés