Még az államfői csúcstalálkozót is megzavarta a hatalmas plázatűz (VIDEÓval)

Bukarestben lángba borult egy bevásárlóközpont, miközben a közeli Cotroceni-palotában Iohannis épp a lengyel államfővel találkozott.

Hirdetés

Klaus Iohannis épp a vendégével, Andrzej Duda lengyel államfővel tartott közös sajtótájékoztatót kedden délután a Cotroceni-palotában, amikor a teremben ülőknek nagyjából egyszerre sírt fel a telefonja egy RoAlert-riasztás miatt, így pár másodpercig le is állt a sajtóesemény. A jelenetet itt lehet megnézni.

Mint kiderült, nem is olyan távol az elnöki palotától, Bukarest 5. kerületében lángba borult egy bevásárlóközpont, a katasztrófavédelmi hatóság (ISU) pedig figyelmeztetni kívánta a helybelieket, hogy lehetőleg kerüljék el a környéket.

Az ISU közleménye szerint egy jókora robbanás után tűz ütött ki a többszintes, Prosper nevű bevásárlóközpontban, amely mintegy 1200 négyzetméteres felületen lángba borult. A helyszínre 27 tűzoltóautót vezényeltek ki, több órája próbálják eloltani a lángokat, sérültekről egyelőre nem tudnak a hatóságok.

Egy közeli tömbházat már kiürítettek, mert az oltást az erős szél is nehezíti. De jó hír, hogy a tűz terjedését már sikerült megfékezni. Raed Arafat belügyi államtitkár szerint a vasszerkezetű épület olyan szinten megrongálódott, hogy bármelyik pillanatban összedőlhet.

Hirdetés