Meccset ugyan nem vezethetett a vb-n a partiumi magyar bíró, de legalább keresett egy csomó pénzt

Kovács István tartalék játékvezetőként szerepelt több mérkőzésen is.

Hirdetés

Romániát elvileg egy teljes játékvezetői trió képviselte a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokságon, amelyben ráadásul a nagykárolyi Kovács István nemzettársunk vitte (volna) a prímet Mihai Artene és Vasile Marinescu partjelzők mellett.

Azonban a szervezők valamiért nem adtak az Európa legjobb játékvezetői között jegyzett Kovácsnak meccset: csupán tartalék játékvezetőként szerepelt.

Igaz, ebbéli minőségében mindjárt nyolc meccsen.

És azért a tartalék játékvezetőnek is van feladata: ő jelzi a táblával a cseréket, ő ellenőrzi a cserejátékosokat, és ő figyelmezteti az edzőket, ha kilépnek a technikai zónából, vagy elveszítik a fejüket.

A 38 éves Kovács azonban ennél többhöz szokott, hiszen csak ebben az idényben három Bajnokok Ligája-, Két Nemzetek Ligája- és egy Konferencia-liga meccset is kapott.

Viszont legalább gálánsan megfizették, amiért folyamatosan rendelkezésre állt, és a nyolc meccsen ellátta a negyedik játékvezető feladatköreit.

Csak azért, mert rendelkezésre állt a helyszínen,

alapból 70 ezer dollár az illetménye.

Hirdetés

Emellett 2500 dollár jár minden meccsért, amelyen a csoportkörben tevékenykedett a partvonal mellett.

És még 5000 dollár járt a nyolcaddöntőben játszott Portugália-Svájc meccsért, amelyen szintén asszisztensként működött közre.

Vagyis ez összesen 92 500 dollár. Több viszont várhatóan nem lesz, mivel rá és két román kollégájára a továbbiakban már nem számít a FIFA.

Sebaj, jöhetnek az újabb BL- és EL-meccsek, amelyeket már sípmesterként dirigálhat majd.

Hirdetés