Lopott autóval próbált átkelni a határon a kormányzati hatóság főnöke, elkobozták tőle

Jó kérdés, hogyan kerülhetett egy ilyen jármű a kormány autóparkjába...

Hirdetés

Még nincs itt a karácsony, de a Románia digitalizálásért felelős hatóság (ADR) elnökének máris volt része egy feledhetetlen meglepetésben, igaz, a kellemetlenebbik fajtából.

Dragoș-Cristian Vlad a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős minisztérium küldöttségével a Moldovai Köztársaságba utazott a szolgálati autójával, a határátkelőnél azonban a rendőrök közölték vele, hogy lenne egy kis gubanc: a jármű évek óta szerepel a lopott autók nyilvántartásában, így most elkobozzák tőle.

Fogalmunk sincs arról, hogy Dragoș-Cristian Vlad milyen arcot vágott, amikor megtudta, hogy a kormány autóparkjához tartozó jármű lopott, de annak legalább örülhetett, hogy közölték vele, folytathatja az útját. Az ADR később közölte, az autó 2010 óta legalább háromszor cserélt gazdát, míg a hatóság parkolójában landolt, és fogalmuk sem volt arról, hogy a jármű szerepelt a lopott autók lajstromában.

Kiderült az is, hogy az ADR a szállításügyi minisztériumtól vette át a négykerekűt két évvel ezelőtt, korábban pedig a távközlési minisztérium használta. Az ügyben vizsgálat indult, kíváncsian várjuk a végeredményt.

Hirdetés