Legalább a saját tanácsát megfogadta: Iohannis golfozva kapcsolódott ki a hétvégén. Közben volt valami Colectiv-évforduló is…

Valahogy le kell vezetni a bokros államfői teendők okozta stresszt.

Hirdetés

Nem telt el sok idő azóta, hogy Klaus Iohannis államfő egy napfényes szombati napon azzal buzdította honfitársait a golf nevű nagyszerű sportág űzésére, hogy az nem olyan exkluzív dolog, bárki hozzáfoghat.

Mivel a helyzet azért ennél árnyaltabb – konkrétan meglehetősen drága szórakozásról van szó ahhoz, hogy a romániai jövedelmi viszonyok mellett tömegsporttá válhasson –, talán nem meglepő, hogy az elmúlt hónapokban nem rohamozták meg tömegek a golfklubokat.

Maga Iohannis viszont igyekszik elöl járni a jó példával: a román média értesülései szerint szombaton is golfozva kapcsolódott ki. Ráadásul Erdélyben, az alsópiáni golfklubban, ahova szombaton délben, a feleségével együtt érkezett.

Éppen ott, ahol jó egy hónapja mindenkit golfozásra buzdított.

Ezzel persze még nem is lenne baj, mindenki úgy kapcsolódik ki, ahogy szeretne, és ahogy megengedheti magának.

Csakhogy a szombati nap nem volt feltétlenül átlagos: ekkor volt ugyanis a bukaresti Colectiv nevű szórakozóhelyen bekövetkezett, az utólag, a kórházakban elhunytakkal együtt összesen 64 halálos áldozatot követelő tűzvész évfordulója.

Iohannis eddig minden évben részt vett a helyszíni megemlékezéseken, most viszont csupán egy koszorút küldött.

Hirdetés

Persze attól, hogy ő is elmegy a helyszínre, a tragédia nem válik meg nem történtté, de a Colectiv-ügyet is a PSD elleni kampánya egyik elemévé tevő államfő részéről ennél egy kicsivel több odafigyelés is elvárható lenne.

Főleg annak fényében, hogy az elmúlt héten is kiverte a biztosítékot, amikor nyilvánosságra kerültek a fényképek, amelyeken a feleségével együtt fehér ruhában turistáskodnak az egyiptomi piramisoknál, miközben Romániában éppen napi több száz halálos áldozatot szedett a koronavírus.

Hirdetés