Koronavírusos pakisztániakat utaltak egy romániai kórházba – cserében megrongálták az épületet

És az egészségügyi személyzettel is meglehetősen csúnyán bántak.

Hirdetés

Nehéz hetei vannak a Brăila városában álló megyei kórház alkalmazottainak a koronavírus-járvány miatt. És nem csupán azért, mert a kór elleni küzdelem embert próbáló, hanem azért, mert néha a fertőzöttek elleni viaskodás is.

Történt ugyanis, hogy az egyik galaci építkezési vállalat több száz pakisztáni alkalmazottja közül 41-en elkapták a koronavírust.

Mivel a kampusz, amelyben elszállásolták őket, Brăila megye területén áll, ezért a brăilai kórházba vitték őket.

Az ottani egészségügyi személyzet vélhetően azóta is átkozza azt a napot: mint kiderült, a kórház vadonatúj, nemrég felavatott szárnyába beulatl ázsiaiak megrongálták a nyílászárókat, és a személyzetet is zaklatták.

Iulian Chiriac, a Brăila megyei önkormányzat elnöke elmondta, a pakisztáni páciensek elkezdték módszeresen letépni a szúnyoghálót a kórtermek ablakairól, hogy zavartalanul dohányozhassanak a kórtermekben. Ezt meg is tették.

A megyei közgyűlés elnöke szerint még szerencse, hogy a kórház illetékesei rájöttek, honnan jön a füst, és kikapcsolták a kórház tűzvédelmi rendszerét, különben mindent elöntött volna a víz.

Hirdetés

Ennek ellenére jelentős kár keletkezett.

Az elnök szerint emellett csúnyán bántak az egészségügyi személyzettel is, többek között étellel dobálták az asszisztenseket.

A megyei önkormányzat most arra készül, hogy levélben forduljon Pakisztán bukaresti nagykövetségéhez, valamint a galaci építkezési vállalkozáshoz, hogy megfizettesse velük a károkat.

Sok sikert kívánunk hozzá.

Hirdetés