Kik kaphatnak étkezési utalványt a beoltottak közül? Meddig és hol vehetők át?

Az öt darab, egyenként 20 lejt érő utalványokat ettől a hónaptól lehet átvenni, de nem jár minden oltottnak.

Hirdetés

Ha Ön is augusztus 31-e után kapta meg koronavírus elleni védőoltás második vagy az egydózisú Johnson&Johnson oltás egyetlen adagját, azon szerencsések közé tartozik, akiknek jár az állam által ösztönzőként biztosított, 100 lejt érő étkezési utalványcsomag. Jogosan merülhet fel a kérdés, miért kizárólag az augusztus végétől/szeptember elejétől oltakozók kapnak utalványokat? A magyarázat: ekkor lépett hatályba az ezeket bevezető sürgősségi kormányrendelet.

Eredetileg úgy volt, hogy az étkezési jegyeket két hónappal az utolsó oltás után lehet átvenni, de az egészségügyi minisztérium ezt most hat hónapra változtatta.

Nem árt tudni, hogy az utalványokat az oltási nyilvántartásban szereplők csak személyesen vehetik át annál az oltópontnál vagy orvosi rendelőnél, ahol az illetőt immunizálták, viszont nem szükséges semmilyen dokumentumot kitölteni hozzá. A papír alapú jegyekre átadáskor ráírják a jogosult nevét. Mindegyik utalványkibocsátó honlapján elérhető, melyik üzletekben, éttermekben fogadják el ezeket.

Az ösztönző nem jár azoknak, akik hat hónappal ezelőtt oltakoztak, és már a harmadik, emlékeztető oltásnál tartanak.

Hirdetés