Kapott egy SMS-t, hogy karanténba kell menjen, miután hazajött külföldről. De nem volt külföldön…

Ha önnel is hasonló történne, azért nem kell pánikba esni.

Hirdetés

Egy szamosújvári férfi szerda este váratlanul kapott egy SMS-t az egészségügy-minisztérium és a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) által kifejlesztett és használt Corona-Forms platformon keresztül, amelyben arról értesítették, hogy mivel most tért haza külföldről, 14 napig otthoni karanténba kell vonulnia.

A férfi szeme erre eléggé elkerekedett, mert állítása szerint 8 éve el sem hagyta az országot, mi több, az utóbbi időben jobbára csak a Szamosújvári–Zsuk útvonalon közlekedett a munkahelyére ingázva. Ezen kívül már öt hónapja be is oltatta magát, tehát akkor sem lenne karanténköteles, ha éppenséggel külföldről tér haza.

A Kolozs megyei közegészségügyisek szerint viszont a magyarázat nagyon egyszerű, valószínűleg rosszul ütötték be valakinek a telefonszámát a rendszerbe, így az illető helyett most ez a gyanútlan szamosújvári férfi kapott hivatalos értesítést. Az illetékesek azt mondják, ilyen esetben amúgy is párhuzamosan értesítik az érintettet, illetve annak háziorvosát, hogy a félreértéseket minél inkább el lehessen kerülni. Arra is volt már példa, hogy valaki úgy kapott értesítést arról, hogy pozitív lett a koronatesztje, hogy igazából el sem ment tesztelni.

A közegészségügy munkatársai szerint ilyen esetben egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni a téves értesítést.

Hirdetés