Ideiglenes határátkelőket nyitnak, hogy megszüntessék a káoszt a román–magyar határnál (FRISSÍTVE)

Ezt a hírt hozta Marcel Vela belügyminiszter Budapestről.

Hirdetés

Frissítés

Öt újabb határátkelő megnyitásáról született döntés: a Nagyszalonta–Méhkerék, az Érmihályfalva–Nyírábrány, a Csanálos–Vállaj és a Tornya–Battonya átkelőket is lehet majd használni, ugyanakkor a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen átléphetik a határt azok is, akik nem ingáznak. A hivatalos döntésre még várni kell.

Marcel Vela kedden egészen Budapestig kocsikázott, hogy tárgyaljon a magyarországi kollégáival a határátkelőknél uralkodó állapotokról és meg is lett az eredménye. A belügyminiszter bejelentette: szerdától a két ország határrendészeti vezetői összedugják a fejüket és újabb határátkelőhelyek megnyitásáról fognak dönteni. 

A nagylaki határátkelőt is ellenőrző tárcavezető azt mondta, ez tűnik most az egyetlen okos megoldásnak, mivel május 15. óta hatalmas káosz uralkodik a magyar–román határnál, valamit tenni kellett.

Hirdetés

Mint tudjuk, múlt pénteken volt az első nap, amikortól már nem kellett intézményes karanténba vonulniuk azoknak, akik a vörös zónáknak nevezett országokból térnek haza, s amint az várható volt, kilométeres sorok alakultak ki az átkelőknél. A hatóságok szerint kedden 700 méteres sort alkottak azok is, akik Nagylaknál gyalog akartak belépni Romániába.

 

Hirdetés