Hamarosan rárúghatják önre az ajtót a kommandósok, ha rosszul bánik a kis Buksival

Jön az állatrendőrség!

Hirdetés

A koronavírus-világjárvány közepette megkérdőjelezhetetlen fontosságú, húsba vágó jelentőségű intézkedés tervezetével állt elő Marcel Vela belügyminiszter: hétfőn közölte, hogy elkészült annak a sürgősségi rendeletnek a tervezete, amely értelmében a rendőrség eljárhat az állatok védelmében.

A tervezet a 205-2004-es törvényt egészíti ki, és rögzíti, milyen körülmények között állapíthatja meg egy rendőr, hogy egy állat veszélyben van, és dönthet arról, hogy biztonságba kell helyezni.

Eszerint egy állat akkor van veszélyben, ha szándékosan megsebesítik vagy kínozzák, állatviadalokon használják, lőgyakorlaton célpontként szerepelnek, ha szándékosan agresszívvá nevelik őket, vagy ha felügyelet nélkül tartózkodnak a közutakon.

A rendelet értelmében a megyei önkormányzatoknak kell majd létrehozniuk azokat a menhelyeket, ahova a rendőrök a bántalmazott állatokat vihetik.

És itt még nincs vége: a rendőrök a lakás tulajdonosának beleegyezése nélkül behatolhatnak abba az ingatlanba, ahol értesüléseik szerint veszélyeztetett állat tartózkodik.

Hirdetés

Egyúttal a rendőri beavatkozásról fénykép- vagy videófelvétel is készülhet, ugyancsak az állat tulajdonosának beleegyezése nélkül.

Tűkön ülve várjuk, hogy a rendelet, amelynek minden bizonnyal semmi köze a közelgő önkormányzati választások kampányához, és a megrögzött állatvédők szavazataira való ácsingózáshoz, hatályba lépjen, és megérkezzenek az első képek arról, hogyan rúgják rá az ajtót a kommandósok a polgárra, aki a szomszédok szerint folyamatosan kínozza a kutyáját, vagy rendszeresen elfelejti megetetni a guppiját.

Hirdetés