Hagi klubja máris tejelhet a magyarelleneség miatt, a Steauáról mintha megfeledkeztek volna…

Az összeg kétszerese az idegengyűlölő, rasszista megnyilvánulásokért járó minimális büntetésnek.

Hirdetés

Ha keménységből olyan nagyon nem, de gyorsaságból példát mutatott a Profi Labdarúgó Liga (LPF) fegyelmi bizottsága: alig két nappal

a konstancai szurkolók Sepsi OSK-nak címzett magyarellenes óbégatása után 10 500 lejes pénzbüntetést szabott ki a Farul csapatára.

Az összeg kétszerese az idegengyűlölő, rasszista megnyilvánulásokért járó minimális büntetésnek (5000 lej), és abból a szempontból számít erősnek, hogy Gheorghe Hagi klubja körül eddig nem volt szurkolói balhék.

Igaz, balhés szurkolók sem, őket a Viitorul–Farul fúziója hozta idén nyáron a csapat köré, és egy hét alatt már 17 500 lejes kiadást okoztak a klubnak: az előző heti, Rapid elleni cigányozásért 7000 lej volt a büntetés. Mivel

a Farul péntek este Kolozsváron játszik a szintén „magyar klub” CFR ellen,

Hagiéknak jó eséllyel a jövő héten is utalni kell majd néhány ezret a LPF számlájára.

Hirdetés

A Liga 1 lebonyolításáért felelős LPF gyorsaságával ellentétben az alsóbb osztályokat felügyelő Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a mai napig nem tárgyalta a múlt heti Steaua szurkolóinak magyarellenes kirohanásait az FK Csíkszereda elleni mérkőzésen.

Úgy tűnik, a Ligánál már érzik, hogy hosszú távon is gondot okozhat a szurkolók viselkedése,

például az évi nettó 27 millió eurós televíziós szerződés újratárgyalásakor, a szövetségnél viszont – bár nyilatkozatokban szépen elítélik a xenofóbiát – konkrétan egyelőre nem tudnak, vagy nem akarnak fellépni a lelátói (egyelőre még csak verbális) erőszak ellen.

Hirdetés