Gyanúsan szerencsés volt néhány rendőr, de most magyarázkodhatnak, hogyan sikerült nagy összegeket nyerniük szerencsejátékon

A nyerő széria a vagyonosodást vizsgáló hatóság figyelmét is felkeltette, és megtette a feljelentéseket.

Hirdetés

Ha valaki rendőrnek áll Romániában, menthetetlenül mellé szegődik a szerencse – legalábbis erre lehet következtetni az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) beszámolójából.

A közhivatalt betöltő személyek vagyonosodásának szemmel tartására hivatott testület hétfőn közölte, hogy több olyan rendőr ügyében is eljárt, akik szerencsejátékon jelentős nyereményre tettek szert, de elmulasztották ezt a vagyonbevallásukban is megemlíteni.

Ráadásul egész magas beosztásúak is vannak közöttük.

Mint például a belügyminisztérium európai, schengeni és nemzetközi kapcsolatokkal összefüggő ügyekért felelős osztályának egyik vezetője, Daniel Patranu, aki

potom 142 617 lejt nyert szerencsejátékon – csakhogy elfelejtette bevallani.

A belügyi tárca képzésért felelős osztályának korábbi vezetője is a szerencse fiának tekintheti magát, hiszen ő is nyert: igaz, csak 13 211 lejt, de még azt sem vallotta be.

Hasonlóan szerencsés volt egy Szeben megyei rendőrfelügyelő is, ő valamivel többet nyert: 42 724 lejjel lett gazdagabb.

Egy, a Bukaresthez közeli Pantelimon városában szolgáló rendőr is Fortuna kegyeltjének mondja magát, ő szintén szerencsejátékokból, illetve azok mellett kamatokból és osztalékokból 35 604 lejes be nem vallott jövedelemre tett szert.

Hirdetés

Hozzá képest aprópénzt nyert egy máramarosszigeti rendőr, akinek egy 3160 lejes nyeremény miatt kell magyarázkodnia.

És ez nem képletesen értendő:

a feddhetetlenségi ügynökség ügyészségi feljelentést tett ellenük.

A vádhatóság előtt pedig elmesélhetik, hogyan lehetséges, hogy egyrészt ennyi idejük van szerencsejátékokkal foglalkozni, másrészt hogy van az, hogy ennyire szerencsések, hogy ekkora összegeket szakítanak.

És persze a leglényegesebb: vajon tényleg szerencsejátékból származnak az összegek, vagy esetleg valamilyen kevésbé törvényes forrásból?

Hirdetés