Görög tragédia: egyetlen határátkelőhelyen juthatnak be Görögországba a román turisták, kígyózhatnak a kocsisorok

Már nemcsak a magyarok, de a görögök is a románok vérét szívják. Biztos Erdélyre fáj a foguk… :(

Hirdetés

Július 15-éig egyetlenegy, a Kulata és Promachonas közötti határátkelőn léphetnek be Görögországba a Bulgária felől érkező külföldiek, így a görög tengerpartra induló román turisták is. A határszakasz többi öt átkelőjét lezárták, a görög külügy szerint ugyanis a többi átkelőhelyen nem tudták biztosítani a járványhelyzet miatt szükséges elektromos formanyomtatványok kezelését, amellyel számon tudják tartani az országban tartózkodó turistákat.

Ezt a nyilatkozatot indulás előtt 48 órával kell kitölteni, feltüntetve azokat az országokat, ahol az illető a közelmúltban megfordult, plusz a görögországi címet, ahol a nyaralás idején megszáll.

Ez kábé azt jelenti, hogy a görögországi nyaralásra induló románok jó hosszasan állhatnak majd a határon, mielőtt beléphetnek az országba. Visszafelé ugyanakkor már bármelyik határátkelőt igénybe vehetik, hiszen addigra már elköltötték a pénzüket.

Emellett a Görögországba belépőktől – indokolt esetben – a határnál mintát vesznek, elvégzik a koronatesztjüket, amelynek eredményére legalább 24 órát az előre lefoglalt szálláson kell várakozniuk a delikvenseknek, csak a negatív eredmény megérkezése után hagyhatják el a karantént.

Hirdetés

És hát tudjuk: sapka, sál maszk, kézfertőtlenítés és szociális távolságtartás kötelező.

Persze a román turisták megszokták már a görög vendégszeretetet: a közelmúltban is volt rá példa, hogy egy félreértés miatt egy csomót várhattak a határon.

Hirdetés