A román turisták nem tudták, hogy a görögöknél délben kezdődik a nap

Balul kezdődik a görögországi álomnyaralás több száz romániai turista számára.

Hirdetés

Nem bizonyult jó döntésnek elindulni Görögország felé még mielőtt a görög hatóságok megnyitották volna a határokat, ezt a saját bőrén tapasztalta meg több száz romániai turista, akik Bulgária és Görögország között, Kulatánál rekedtek. Arról volt szó, hogy Görögország mától, azaz június 15-től nyitja meg a turistaszezont, amit már türelmetlenül vártak azok, akik nyaralást terveztek a népszerű görög üdülőhelyeken. Csakhogy félreértés történt, nem éjféltől, hanem déli 12 órától nyíltak a határok. Ezzel sokan nem számoltak, így már éjfél után ott toporzékoltak a határnál.

Kulatához hajnali 4 óra körül érkeztek az első romániai turisták, ott szembesültek azzal, hogy nem engedik be őket az országba. Beszámolók szerint ezt követően egyre csak torlódott a kocsisor, a határnyitásig több mint ezren várakoztak. A román turisták a konzulátus segítségét kérték, mert nem értették, miért nem léphetik át a határt, hiszen a határőrség korábban arról tájékoztatta őket, hogy éjfél után nyitnak a görögországi határok. A konzulátus felvilágosította a várakozókat, hogy a görög hatóságok úgy gondolták, június 15-e déli 12 órakor kezdődik.

Nem lehetett túl kellemes élmény hat órát várni a határnyitásra, a beszámolók szerint egy vizet vagy egy kávét sem lehetett vásárolni, a WC-k sem voltak nyitva.

Hirdetés