Foci-vb, 28. nap: ismét érmesek a horvátok, Afrikának még várnia kell

Az első félidőben eldöntötte a katari világbajnokság harmadik helyéért zajló mérkőzést a horvát válogatott, így a 2018-as ezüst most bronzéremmel térhet haza. Marokkó pedig a negyedik helyével is Afrika-rekorder lett.

Hirdetés

A meccs hagyománya: a horvátok öt világbajnoki szereplés alatt háromszor mentek tovább a csoportból és mindháromszor a dobogón végeztek. Šukerék után Modricsék generációja is kihozta magából a maximumot.

A meccs tanulsága: Marokkó szervezett, agresszív, de elsősorban védekezésre épülő focija továbbra is csak akkor működik, ha nem szerez vezetést az ellenfél. A fineszesebb horvátokkal a csoportkörben összejött a 0-0, de az éremcsatában csak egyszer sikerült egyenlíteni, másodszor már nem.

A meccs úriemberei: Valid Regraui és Zlatko Dalić. Mindkét edző egyszerre akart nyerni, de közben az utolsó meccsen eddig nem vagy kevesebbet szereplő játékosainak is lehetőséget adni.

A vb legerősebb csoportja: az F. Aligha gondolta valaki, hogy a négy évvel ezelőtti bronzérmes belgákat kiejtő két csapat újra találkozik még egyszer a tornán.

BRONZMÉRKŐZÉS: HORVÁTORSZÁG–MAROKKÓ 2-1

Horvátország: Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Perišić – Modrić, Kovačić – Majer (Pašalić, 66.), Kramarić (Vlašić, 61.), Oršić (Jakić, 90+5.) – Livaja (Petković, 66.)

Marokkó: Bunu – Hakimi, Dari (Benun, 64.), el-Jamik, Attijat Allah – Amrabat, Szabiri (Sair, 46.), el-Kannusz (Unahi, 56.) – Zijes, en-Nesziri, Bufal (Zaruri, 64.)

Gólszerzők: Gvardiol (7.), Oršić (42.), illetve Dari (9.)

Hirdetés

A góllövőlista élmezőnye:

5 gólos: Kylian Mbappé (francia), Lionel Messi (argentin)

4 gólos: Olivier Giroud (francia), Julián Álvarez (argentin)

3 gólos: Enner Valencia (ecuadori), Cody Gakpo (holland), Marcus Rashford, Bukayo Saka (angolok), Álvaro Morata (spanyol), Richarlison (brazil), Gonçalo Ramos (portugál),

Döntő, vasárnap: Argentína–Franciaország (17.00)

Hirdetés