Foci-vb, 25. nap: Argentína vagy Franciaország triplázhat vasárnap

Új világbajnok már biztosan nem lesz, a címvédés viszont még összejöhet vasárnap. A franciák gyorsan feltörték az eddig hibátlan marokkói védelmet, így a vasárnap délutáni győztes már háromszoros világbajnok lesz.

Hirdetés

A meccs minimalistái: a franciák. Két kaput találó lövésből lőttek két gólt, a vezetéssel kimozdítva komfortzónájából a védelmében bízó Marokkót. Ez viszont a francia védelem napja volt, amely – bár volt néhány forró pillanata – az idei vb során először nem kapott gólt.

A meccs francia hagyománya: hátvédgól az elődöntőben. 1982-ben a németek ellen Marius Trésor, 1998-ban a horvátok ellen Lilian Thuram-dupla, négy éve a belgák ellen Samuel Umtiti – most Theo Hernández folytatta a sort.

A meccs cseréje: Didier Deschamps. Míg a Marokkót edző Valid Regragi sztárvédői sérülése miatt főleg kényszerből cserélt, a francia szövetségi kapitány legmeglepőbb húzása alig 50 másodperc alatt gólt ért. Kerete legtapasztalatlanabb tagja, a mindössze negyedszer válogatott Randal Kolo Muani első labdaérintésből lőtt góllal zárta le a meccset.

A meccs kulcsa: a keret mélysége. A franciák Pavard, Upamecano, Lucas Hernández, Kanté, Pogba és Benzema sérülése ellenére is újra döntősök. Marokkónak Agerd, Szaissz és Mazraui kiesése pótolhatatlan volt.

ELŐDÖNTŐ: FRANCIAORSZÁG–MAROKKÓ 2-0

Franciaország: Lloris – Koundé, Varane, Konaté, T. Hernández – Fofana, Tcouaméni – Dembélé (Kolo Muani, 79.), Griezmann, Mbappé – Giroud (M. Thuram, 65.).

Marokkó: Bunu – Hakimi, Dari, Szaissz (Amallah, 21., Ezzalzuli, 78.), el-Jamik, Mazraui (Attijat-Allah, 46.) – Amrabat, Unahi – Zijes, en-Nesziri (Hamdallah, 66.), Bufal (Abuhlal, 66.).

Gólszerzők: T. Hernández (5.), Kolo Muani (79.)

Hirdetés

A góllövőlista élmezőnye:

5 gólos: Kylian Mbappé (francia), Lionel Messi (argentin)

4 gólos: Olivier Giroud (francia), Julián Álvarez (argentin)

3 gólos: Enner Valencia (ecuadori), Cody Gakpo (holland), Marcus Rashford, Bukayo Saka (angolok), Álvaro Morata (spanyol), Richarlison (brazil), Gonçalo Ramos (portugál),

A hétvégi program, bronzmérkőzés, szombat: Horvátország–Marokkó (17.00).

Döntő, vasárnap: Argentína–Franciaország (17.00)

Hirdetés