Foci-vb, 24. nap: Argentína vetett véget a horvát álmoknak

A Copa America győztese lett a katari torna fináléjának első résztvevője, az ötödik nekifutásra talán legjobb világbajnokságát játszó Messi és az ifjú titán Álvarez ellen már nem segítettek Dominik Livaković kapusbravúrjai.

Hirdetés

A meccs franciái: az argentinok. Egyenes kiesés világbajnoki meccsen eddig csak a franciák tudták megverni a horvátokat, 1998-ban az elődöntőben és négy éve a fináléban. Most a Messi-Álvarez páros is megtette.

A nap hagyománykövetője: Argentína. Világbajnoki elődöntőben egyszerűen nem tud veszteni, hatból hatszor jutott a döntőbe. Ki gondolta volna három hete, a Szaúd-Arábia elleni veresége után, hogy Messinek még lesz egy esélye a trófea megszerzésére?

A meccs győztes taktikája: a kontrafutball. Argentína tanult a brazilok kieséséből, és nem ment fejjel a horvát falnak. Álvarez kiugrásai viszont öt perc alatt így is eldöntötték a meccset.

A meccs Haalandja: Julián Álvarez. Klubjában, a Manchester Cityben csupán a norvég klasszis cseréje az ifjú argentin csatár, a válogatottban viszont nincs posztriválisa – így Messi mellett ő is bejelentkezett a gólkirályi címre.

ELŐDÖNTŐ: ARGENTÍNA–HORVÁTORSZÁG 3-0

Argentína: E. Martínez – Molina (Foyth, 86.), Romero, Otamendi, Tagliafico – Fernández, Paredes (Li. Martínez, 62.), De Paul (Palacios, 74.), MacAllister (Correa, 86.) – Messi, J. Álvarez (Dybala, 74.)

Horvátország: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa (Oršić, 46.) – Modrić (Majer, 81.), Brozović (Petković, 50.), Kovačić – Pašalić (Vlašić, 46.), Kramarić (Livaja, 72.), Perišić

Gólszerzők: Messi (34. – 11-esből), J. Álvarez (39., 69.)

Hirdetés

A góllövőlista élmezőnye:

5 gólos: Kylian Mbappé (francia), Lionel Messi (argentin)

4 gólos: Olivier Giroud (francia), Julián Álvarez (argentin)

3 gólos: Enner Valencia (ecuadori), Cody Gakpo (holland), Marcus Rashford, Bukayo Saka (angolok), Álvaro Morata (spanyol), Richarlison (brazil), Gonçalo Ramos (portugál),

A szerdai program: Franciaország–Marokkó (21.00).

Hirdetés