Felújítás után – járja be velünk a kolozsvári Szent Mihály-templomot! (FOTÓK)

A 13. Kolozsvári Magyar Napokon nyitották meg és áldották meg ismét a főtéri Szent Mihály-templomot. Kívül-belül körbefotóztuk, mutatjuk, milyen lett a templom több mint három évnyi felújítás és az állványok leszerelése után.

Hirdetés

Aki Kolozsváron jár, nem tudja nem észrevenni a Szent Mihály-templomot. A városközpontban magasodó, gótikus stílusban épült 14. századi római katolikus templomot persze a Főtéren állva lehet a maga teljességében megszemlélni, de a közel nyolcvan méteres tornya a távolabbi városrészekből is látható.

Erdély második legnagyobb alapterületű templomát 2018 márciusában kezdték felújítani EU-s és magyar állami támogatásból. A külső-belső felújítási munkálatok során kijavították a tetőzetét és a hatalmas tömbökből épült kőfalakat, restaurálták a belteret, régészeti feltárási munkálatok is folytak a templom környékén és belsejében és teljesen újjáépítették a toronyba felvezető lépcsőzetet is.

A munkálatok nemrég befejeződtek, a templomot ismét megnyitották, az ünnepélyes újranyitást és megáldást pedig a 13. Kolozsvári Magyar Napokra időzítették. Akik ott lehettek az augusztus 13-i ünnepi ceremónián és szentmisén, láthatták a hatalmas munka eredményét. Akiknek ez nem sikerült, most megmutatjuk, hogy is néz ki kívülről és belülről az impozáns Szent Mihály-templom. Ám ha Kolozsváron jár, ne hagyja ki az élményt, nézze meg saját szemével is a város ikonikus építményét!

Hirdetés