Felrobbant olajfinomító menedzsmentje: A sebesült jól van. Sebesült: Egy frászt vagyok jól!

Szürreális adok-kapok a pénteki súlyos balesetet követően.

Hirdetés

Egészen furcsa, tragikomikus nyilatkozatháború alakult ki a Konstanca megyei Petromidia kőolaj-finomító és egyik alkalmazottja között, aki megsérült a létesítményben pénteken bekövetkezett robbanásban.

A finomítót üzemeltető kazah KMG Intertantional a cégek kommunikációs és PR-osztályitól megszokott, hurráoptimista hangvételű közleményben tudatta, hogy a robbanás egyik sérültje, egy 27 éves férfi állapota, akit lábtöréssel szállítottak a konstancai kórházba, gyorsan javul, és a péntek esti sebészeti beavatkozás után már elkezdett járni is.

A saját reputációját óvni akaró cég szerint a helyzet annyira rózsás, hogy az orvosok úgy vélik: a férfi hamarosan el is hagyhatja a kórházat.

Csupán egy dologra nem számítottak: hogy közleményük magához az érintetthez is eljut.

Aki amúgy valóban tűrhetően van – legalábbis magánál van, és nem kell mesterséges kómában tartani, mint két másik társát –, de azért ez nem jelenti azt, hogy majd’ kicsattan az egészségtől, ahogy azt a cég közölte.

A férfi hangot is adott elégedetlenségének.

„Nem tudom, kitől származnak ezek az információk, de teljesen hibásak. Alig tudok felkelni az ágyból (Csak nagyon nagy áldozatok árán és az ápolónők segítségével), hogy kimenjek a vécére, ők meg már arról tájékoztatnak, hogy gyorsan gyógyulok, és már csak egy kicsi kell addig, hogy focizhassak. Egy csonttörés nem gyógyul meg négy nap alatt. Szégyelljétek magatokat!” – borította rá virtuálisan az asztalt munkahelyére a férfi.

Hirdetés

Egyébként, mint megírtuk, a pénteki balesetnek – amely az eddigi információk szerint azért következett be, mert az egyik vezetékből szivárogni kezdett a kőolaj, ami a magas hőmérséklet miatt belobbant – egy halálos áldozata van, valamint öt sérültje.

Egy sebesült csak kisebb sérüléseket szenvedett, ő nem is volt hajlandó kórházba vonulni.

Két másuk alkalmazott töréseket és zúzódásokat szenvedett – ezek egyike a most a KMGI-nek beszóló férfi –, míg két másik súlyos égési sérüléseket szenvedett, testfelületük jó 35 százaléka megégett.

Őket a hétfői nap folyamán egy németországi klinikára szállítják, hogy ott kapjanak megfelelő színvonalú kezelést.

Hirdetés