Ezért kellene a kolozsváriaknak szégyenkezniük a városuk kapcsán, büszkélkedés helyett

A Times New Roman pihent agyai 10 dolgot is felsorolnak, amelyeket Kolozsvár lakói szerintük nem tennének ki az ablakba. A magyarokat viszont nem szívatják. Vajon miért?

Hirdetés

1. Polgármesterré választották Gheorghe Funart. És nem egyszer. Háromszor egymás után! Nem tudták?

2. Kolozsváron áll a világ talán legrondább szobra: Avram Iancué. És annak ellenére, hogy elképesztően visszataszító, egyetlen kolozsvári sem robbantotta még fel. Szégyen, gyalázat!

3. Sok évig piros-sárga-kékre festették a városi kukákat és a kolozsváriak büszkének és hazafinak érezték magukat, nem röhejesnek és idiótának, ahogy illett volna.

4. Ha a magyarok megfognák az általuk felhúzott épületeket és elmennének, Kolozsvár úgy nézne ki, mint Mizil.

5. Tolják a hipszter dumát a toleranciáról és integrációról, de nem érdekli őket a város szeméttelepén, a Pataréten élők helyzete. Képmutatók!

6. Noha a Kolozsvárra érkező legtöbb turista magyar, a Boc polgármesteri hivatala által készíttetett turisztikai brosúrák minden nyelven íródnak, kivéve magyarul.

Hirdetés

7. A városi közlekedés pokoli, különösen azért, mert sok kolozsvári túl szegény, hogy megengedjen magának egy albérletet, ezért az autójában lakik.

8. Ismerik a vicceket a moldvaiakkal, akik megostromolják Bukarestet? Na, most azok a moldvaiak mind elmennek Kolozsvárra.

9. Azért olyan büszkék a kolozsváriak, mert olyan fos városokkal mérik össze magukat, mint Bukarest vagy Ploiești. Ha Budapesthez hasonlítanák Kolozsvárt, rögtön elolvadna a büszkeségük.

10. A kolozsváriak még azzal a fesztivállal is nagyra vannak, ahova eljön egy csávó egy pendrive-val és laptopról tesz nekik zenét.

Hirdetés