Erdogan meccsre, Olaszország mennybe ment – megvan az első továbbjutó

Hiába szurkolt már az elnökük is a helyszínen, a törökök eddig csalódást okoztak az Európa-bajnokságon. Mancini csapata viszont menetel, készülhet a nyolcaddöntőre.

Hirdetés

A nap továbbjutója: Olaszország. A törökök után a svájciakat is nagyon simán győzte el Rómában az olasz csapat, amely már biztosan ott lesz nyolcaddöntőben. A törököket legyőző Walesnek sem nagyon kell izgulnia.

A nap gólja: Locatelli második találata a svájciak ellen. Íme:

A nap csalódása: Törökország. Lényegében már kiesett, bár elméleti esélyei még vannak. A torna legfiatalabb keretével érkező törökök most is képtelenek voltak berúgni helyzeteiket, hiába szurkolt nekik Bakuban Erdogan elnök is.

A nap ellentmondásos hőse: Gareth Bale. A walesieket kapitánya adott két remek gólpasszt, viszont csúnyán fölé lőtte a saját maga által kiharcolt büntetőt.

A nap balhésai: a törökök. Nehezen viselték a vereséget, 18 faultjuk volt, és a végén kevés hiányzott egy kocsmai verekedéshez.

A nap fordulata: Pohjanpalo érvénytelenített gólja. A finn csatár már a 3. percben betalált az oroszoknak, de a videobíró kikockázta, hogy milliméteres lesen volt. Mivel ezen az Eb-n eddig még nem kapott ki az első gólt szerző csapat (pontot is csak Svájc vesztett), ez döntő fordulat volt, mert végül az orosz Mirancsuk lőtt egy szép gólt, alaposan megkavarva a B csoport esélyeit.

2. forduló, A csoport:

Hirdetés

Wales–Törökország 2-0 (Ramsey 42., Roberts 90+5.)
Olaszország–Svájc 3-0 (Locatelli 26., 52., Immobile 89.)

A csoport állása: 1. Olaszország 6 pont, 2. Wales 4, 3. Svájc 1, 4. Törökország 0.

B csoport:

Oroszország–Finnország 1-0 (Mirancsuk 45+2.)

A csoport állása: 1. Belgium 3 pont (3-0), 2. Finnország 3 (1-1), 3. Oroszország 3 (1-3), 4. Dánia 0.

Hirdetés