Fotó: Koszika&The HotShots/Facebook

Erdélyi szimfonikus mesék: izgalmas koprodukcióra készül Koszika zenekara és a szatmári filharmónia

A közös koncert keretében újrafogalmazott magyar és román népdalok, saját szerzemények és nemzetközi slágerfeldolgozások szólalnak meg a szatmárnémeti filharmónia koncerttermében.

Hirdetés

Rendkívüli zenei utazásra hívja a szatmárnémeti nagyérdeműt a Dinu Lipatti Filharmónia és a marosvásárhelyi Koszika & The HotShots együttes február 10-én és 11-én: a Transylvanian Symphonic Tales, avagy az Erdélyi szimfonikus mesék című produkció keretében újrafogalmazott magyar és román népdalok, saját szerzemények és nemzetközi slágerfeldolgozások kerülnek repertoárra egy egészen különleges hangszerelésben.

A Koszorus Krisztina együttese egy teljes szimfonikus zenekar kíséretében mutatja meg, hogyan is hangzik az átjárás a népi, a klasszikus és a kortárs zenei nyelvezet között, mindezt Vaughn Roberts karmester vezényletével, aki a szimfonikus hangszerelésekért és az átiratok egy részéért is felel.

Roberts új-zélandi származású művész, aki az Amerikai Egyesült Államokban tanult és oktatott, jelenleg Marosvásárhelyen él, és vezénylete alatt Koszika zenekara már többször játszott a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia kíséretében, és egyszer a Brassói Állami Filharmóniával is.

A csütörtöki és a pénteki koncert 18.30-tól kezdődik a szatmári filharmónia koncerttermében, további részletekért ide érdemes kattintani.

Hirdetés