Erdélyben is terjed a járványhiszti: pokollá teszik az Olaszországból érkezők életét

Durva dolgok történtek Hunyad megyében

Hirdetés

Bár Romániában eddig még a legnagyobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy tombolna a koronavírus-járvány, a hisztéria mégis olyan, mintha már ezrek estek volna áldozatául.

Az egyik legfőbb célpontot természetesen azok jelentik, akik Olaszországból érkeztek.

A Hunyad megyei Kimpényszurduk településen például egy kislányt elzavartak egy boltból, mivel családjával együtt nemrég tért haza Itáliából.

Igaz ugyan, hogy nem a fertőzött régiók valamelyikéből, de ez nem számított: elzavarták, mivel attól féltek, hopgy még megfertőz valakit.Az ügyről az egészségügyi igazgatóságot is tájékoztatták, amely értesítette a rendőrséget. A kiközösített család viszont nem tett panaszt az ügy miatt.

A szintén Hunyad megyei Branyicskán még ennél is durvább dolog történt: a helybeliek majdnem meglincseltek egy olasz férfit, akinek már régóta háza van a településen, és most érkezett a faluba.

A helybeliek azonnal akcióba léptek: megpróbálták elüldözni.

Szerencséje volt, mert a helyi pap befogadta, amíg lecsillapodtak a kedélyek.

Hirdetés

Mondanunk sem kell, hogy ő sem fertőzött területről érkezett, de az embereket ez természetesen nem érdekli.

És még mindig nincs vége: az ugyancsak Hunyad megyei Déván egy szintén Olaszországból érkezett férfi elvitte a kamionját az egyik autómosóba, de az alkalmazottak nem voltak hajlandóak lemosni az autót, mert attól féltek, hogy megfertőződnek.

Romániában amúgy eddig három ember szervezetében mutatták ki a koronavírust, ráadásul az első fertőzöttet már gyógyultnak is nyilvánították, és a másik kettő is jól van.

De a hisztéria ennek ellenére szépen tarol az országban.

 

Hirdetés