Elegük lett a karanténból: jól beperelte a hatóságokat egy Arad megyei község is

De azért voltak annyira kedvesek a polgármesteri hivatal illetékesei, hogy nem kértek több millió eurós kártérítést.

Hirdetés

Elegük lett a karanténból a csigérszőllősieknek (Arad megye), a település polgármestere legalábbis úgy döntött, hogy bírósághoz fordul a vesztegzár feloldása érdekében. Az Arad megyei vészhelyzeti bizottság augusztus elsején döntött úgy, hogy karantén alá vonja a települést és a községközponthoz tartozó Marótot, ahol fertőzésgóc alakult ki.

Az esetek száma most épp 60-nál tart, de Cristian Branc polgármester azt mondja, semmi nem indokolja a vesztegzárat, mert az elmúlt héten „csak” öttel nőtt az esetszám a községben. Az elöljáró – aki szintén elkapta a vírust, nemrég tért haza a kórházból, jelenleg házi elkülönítésben van – elpanaszolta, a helybeliek közül legtöbben zöldségtermesztéssel foglalkoznak, s a karantén miatt a helyzetük lehetetlenné vált, miután már senki nem akar tőlük vásárolni.

Azt egyébként mi is megírtuk, hogy július 25-én karantén alá vonták a Prahova megyei Gornet községet is, erre a település polgármesteri hivatala felkért egy ügyvédet és jól beperelte a sürgősségi helyzetekért felelős hatóságot, Raed Arafat államtitkárral az élen. És láss csodát: a bukaresti fellebviteli bíróság a Prahova megyeieknek adott igazat és elrendelte a vesztegzár feloldását, legalábbis alapfokon.

A gornetiek egyébként 4 millió euró eurót is szerettek volna bezsebelni az ügy kapcsán, ezt azonban a bíróság lesöpörte az asztalról.

Hirdetés