Ekkor nyithatnak meg újra az óvodák és a bölcsődék

Lassan újra beindul az élet. De persze csak óvatosan.

Hirdetés

Mivel a koronavírus-járvány a jelek szerint Romániában is lecsengőben van, a hatóságok lassan készülnek az élet újraindítására.

Így például most úgy tűnik, hogy június 15-én ismét kinyithatnak a bölcsődék és az óvodák.

Persze minden az aktuális járványhelyzettől függ – Monica Anisie oktatási miniszter is ehhez köti a döntést –, de az Országos Közegészségügyi Intézet már ki is dolgozta az ajánlásokat, amelyek betartásával a kisgyerekes szülők által várt újranyitást meg lehet ejteni.

Így a járványveszély miatt csökkenteni kell a csoportok létszámát, és minden gyerek számára 4,5 négyzetméteres területet kell biztosítani.

A fizikai távolságtartást az étkezőkben és a hálótermekben is szavatolni kell, ezért az ágyakat és az asztalokat is egymástól másfél méteres távolságra kell elhelyezni.

Hirdetés

És persze a hőmérőzés sem maradhat el: az intézmény orvosának minden nap meg kell mérnie a gyerekek testhőmérsékletét, csak ezt követően léphetnek be az intézménybe.

Emellett az összes helyiséget rendszeresen fertőtleníteni kell, és persze a játékokat is naponta meg kell tisztítani.

A helyzet mindemellett elég melegnek ígérkezik: az ajánlás ugyanis a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében megtiltaná a klímaberendezések használatát.

Hirdetés